Χανιά | Πρόγραμμα προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου “ΚΗΠΟΣ”

χανιά-πρόγραμμα-προβολών-του-δημοτικ-1071193

Οι προβολές ταινιών στον Δημοτικό Κινηματογράφο Χανίων «ΚΗΠΟΣ», από το Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ, συνεχίζονται καθημερινά στις 21:30. Απολαύστε βραβευμένες παραγωγές από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο.

Συγκεκριμένα, από αύριο, Τετάρτη 8/7 θα προβληθεί η ταινία «Η Βασίλισσα της καρδιάς», την Πέμπτη 9/7 και την Παρασκευή 10/7 η ταινία «Μια λευκή λευκή μέρα», το Σάββατο 11/7 και την Κυριακή 12/7 η ταινία «Και μετά χορέψαμε» και τη Δευτέρα 13/7 θα προβληθεί η κλασική ελληνική ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο».

Οι επιλεγμένες ταινίες υψηλής ποιότητας καλύπτουν μια ευρεία θεματολογία προκειμένου να ανταποκριθούν στις διαφορετικές ανάγκες των κινηματογραφόφιλων της πόλης μας.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5€, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές, άνεργους, ΑΜΕΑ, παιδιά κάτω των 12 ετών και ενήλικες άνω των 65 ετών να παρακολουθήσουν τις προβολές με 1€.

Οι κρατήσεις εισιτηρίων γίνονται τηλεφωνικά Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-15:00 στο 2821034200 και μέσω του chania-culture.gr.

Δείτε αναλυτικά τις περιγραφές των ταινιών:

Η Βασίλισσα της Καρδιάς

Από : Τρι 07 Ιουλ 2020

Έως : Τετ 08 Ιουλ 2020

Έναρξη προβολής : 21.30

Λήξη προβολής : 23.37

Βραβείο Κοινού, Φεστιβάλ Sundance 2019

Καλύτερη Σκανδιναβική Ταινία, Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ 2019

Επίσημη πρόταση της Δανίας για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας 2020

Η Αν, μια πετυχημένη και αφοσιωμένη δικηγόρος, που ειδικεύεται στις υποθέσεις νεαρών και ανηλίκων παραβατών, ζει μια τέλεια ζωή με τον γιατρό σύζυγο της Πίτερ και τις δίδυμες κόρες τους . Όμως… κάτι λείπει από τη ζωή της. Όταν ο Γκουστάβ, ο παραστρατημένος γιος του άντρα της, μετακομίζει ξαφνικά μαζί τους, οι φευγαλέες ματιές που ανταλλάσσουν εξελίσσονται, μοιραία, σε ένα απαγορευμένο ειδύλλιο .

Ένα λεπτεπίλεπτο και συνάμα καθηλωτικό μελόδραμα

ΜΙΑ ΛΕΥΚΗ, ΛΕΥΚΗ ΜΕΡΑ/ A WHITE WHITE DAY

Από : Πεμ 09 Ιουλ 2020

Έως : Παρ 10 Ιουλ 2020

Έναρξη προβολής : 21.30

Λήξη προβολής : 23.19

Επίσημη Πρόταση της Ισλανδίας για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2020

Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας, Εβδομάδα Κριτικής 72ο Φεστιβάλ των Καννών

Ο εικαστικός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Χλίνουρ Πάλμασον (Winter Brothers), επιστρέφει με μια ιστορία απώλειας, εκδίκησης μα πάνω απ’ όλα αδιαπραγμάτευτης και ανιδιοτελούς αγάπης, με τον εμβληματικό Ίνγκβαρ Σίγκουρντσον να αποσπά το Βραβείο Ερμηνείας στην Εβδομάδα Κριτικής του 72ου Φεστιβάλ των Καννών

Σε μια απομονωμένη πόλη της Ισλανδίας, ένας εν αποστρατεία αστυνομικός πενθεί για την απώλεια της γυναίκας του, την οποία είχε χάσει λίγο καιρό πριν σε ένα τραγικό δυστύχημα . Όταν υποψιάζεται πως ένας άντρας διατηρούσε ερωτική σχέση μαζί της, αποφασίζει να μάθει την αλήθεια με κάθε κόστος . Οι υποψίες του όμως, εξελίσσονται σε ψύχωση που κορυφώνεται ραγδαία, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο, όσο και τους αγαπημένους του .

Σημείωμα του σκηνοθέτη| Ο τίτλος της ταινίας είναι εμπνευσμένος από ένα ισλανδικό γνωμικό, που λέει πως όταν ο λευκός ουρανός χάνεται στο λευκό των χιονισμένων τοπίων, το όριο ανάμεσα στους ουρανούς και τη γη εξαφανίζεται και οι νεκροί μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ζωντανούς . Με έλκουν ιδιαίτερα πράγματα που βρίσκω μυστηριώδη και φέρουν μια αμφισημία.

Τα κρυμμένα πράγματα είναι γεμάτα από δυνατότητες και πυροδοτούν τη φαντασία . Ίσως το πιο σημαντικό μου κίνητρο είναι το πάθος και η επιθυμία να εξερευνώ το άγνωστο . Για εμένα αυτή η ταινία είναι αφιερωμένη σε δυο είδη αγάπης. Την αγάπη μας για τα παιδιά μας ή τα εγγόνια μας, που είναι απλή, αγνή και άνευ όρων, και έπειτα για μια άλλου είδους αγάπη, αυτή που νιώθει κανείς για τον σύντροφο του, τον εραστή του. . Η δεύτερη είναι πολύ διαφορετική, πιο σύνθετη, πιο σωματική, ίσως και ζωώδης. Όμως, το να αγαπάς δυνατά κάτι ή κάποιο κάνει δυνατή και την απώλεια του .

Ο ήρωας μας σε αυτή την ταινία έχασε κάποιον που λάτρευε και μετά κάτι… κάποια σκοτεινή αμφιβολία τρύπωσε μέσα του και άρχισε να αμφιβάλλει για αυτό που είχαν μαζί . Όταν κάποιος βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση, σε μια στιγμή αδυναμίας, βρίσκεται συχνά στην πλέον ανθρώπινη κατάσταση του, και αυτό ήταν που με ενδιέφερε να εξερευνήσω.

Και Μετά Χορέψαμε /And Then We Danced

Από : Σαβ 11 Ιουλ 2020

Έως : Κυρ 12 Ιουλ 2020

Έναρξη προβολής : 21.30

Λήξη προβολής : 23.23

Η επίσημη πρόταση της Σουηδίας για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2020

Ο Μεράμπ χορεύει από μικρή ηλικία στην Εθνική Ακαδημία Χορού, και μαζί με την παρτενέρ του Μαίρη, είναι πολύ κοντά στο να πάρουν την πολυπόθητη θέση στην Εθνική Ομάδα Χορού . Όλα όμως ανατρέπονται όταν μπαίνει στη ζωή τους ο χαρισματικός και ιδιόρρυθμος Ηρακλής . Οι επιθυμίες του Μεράμπ θα τον ωθήσουν να αμφισβητήσει το συντηρητικό κοινωνικό περιβάλλον του, και να τα ρισκάρει όλα .

Μια ταινία για την σύγκρουση της παράδοσης με το νέο, για την αμφισβήτηση των κοινωνικών προτύπων με όχημα την αγάπη για την τέχνη του Χορού .

Σημείωμα σκηνοθέτη | Για εμένα αυτή η ταινία είναι ένα ερωτικό γράμμα στην κουλτούρα και την παράδοση . Ήθελα να δείξω ότι δεν υπάρχει καμία αντίφαση στο να αγαπάς την κληρονομιά σου, να είσαι μέρος της κουλτούρας σου και ταυτόχρονα να σπας τις νόρμες . Αυτό ήταν το κυρίαρχο θέμα για εμένα.

Ήθελα όμως να εξερευνήσω και τον τρόπο με τον οποίο μια μεγάλη αναμέτρηση μπορεί να σε κάνει γενναίο και ελεύθερο . Για αυτό χρειαζόμουν έναν χορευτή για την ταινία ώστε να εστιάσω στην χορευτική πλευρά του θέματος . Υπό αυτή την έννοια ο πρωταγωνιστής ήταν κρίσιμος παράγοντας για την ταινία και ήμουν πολύ τυχερός που τον βρήκα . Έχει κάτι πολύ εκφραστικό στο πρόσωπο του. Μπορεί να αλλάξει συναισθήματα με τόσο ξαφνικό τρόπο: πολλά πράγματα συμβαίνουν όταν τον παρατηρείς.

Σου προκαλεί την περιέργεια σαν θεατή. Μερικές φορές μοιάζει γέρος, άλλες νέος. Σαν να έχει 50.000 πρόσωπα. Οι καλύτερες ερμηνείες στον κόσμο είναι αυτές που μοιάζουν αβίαστες – κι όμως είναι πολύ δύσκολο να φτάσει κανείς εκεί, ειδικά όταν έχει μια μεγάλη κάμερα κολλημένη στο πρόσωπο του. Είναι πραγματικά ιδιαίτερα ταλαντούχος.

Υπάρχει και φιλότιμο

Δευ 13 Ιουλ 2020

Έναρξη προβολής : 21.30

Λήξη προβολής : 23.01

Ο υπουργός Ανδρέας Μαυρογιαλούρος, με αφορμή τα εγκαίνια ενός μαιευτηρίου, επισκέπτεται το χωριό της εκλογικής του περιφέρειας, την Πλατανιά. Μετά από ένα ατύχημα, ανακαλύπτει την αλήθεια για το τί σκέφτεται ο κόσμος για αυτόν, πώς ζούν οι άνθρωποι στην εκλογική του περιφέρεια, τί πραγματικά χρειάζονται, αλλά και το ρόλο που παίζουν οι κομματάρχες του. Έτσι, αποφασίζει να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού, αφού πρώτα επιπλήξει σε έντονο ύφος τους συνεργάτες του.

Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Ανώμαλη Προσγείωση», το οποίο είχε ανέβει στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν με τους Βασίλη Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Χατζημάρκο.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας πρωταγωνίστησε αρχικά στο θεατρικό έργο, γνωρίζοντας την απόλυτη επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές στο θέατρο Βεργή και στο θέατρο Άλφα, και στα 52 του χρόνια καθιερώθηκε ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής και βασιλιάς της κωμωδίας. Στη συνέχεια, ερμήνευσε τον ίδιο ρόλο και στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου από τον Αλέκο Σακελλάριο, γνωρίζοντας αντίστοιχη επιτυχία.

Η ταινία αποτελεί σάτιρα στο πολιτικό σύστημα, στη διαφθορά και στα ρουσφέτια, κάνοντάς τη διαχρονική και άκρως επίκαιρη μέχρι σήμερα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook