Χανιά | Πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΚΝΕ για τις καταστροφικές πυρκαγιές

χανιά-πρόγραμμα-εκδηλώσεων-της-κνε-γι-1265577

Οι Τομεακές Οργανώσεις Χανίων της ΚΝΕ διοργανώνουν τη Πέμπτη 12 Αυγούστου στα γραφεία του ΚΚΕ στο Κουμπέ (λεωφόρος Καραμανλή) στις 7:30 μμ εκδήλωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τη πρόταση του ΚΚΕ για το περιβάλλον και τη προστασία του.

Πιο αναλυτικά η επιστολή τους αναφέρει:

«Για άλλη μία χρονιά η χώρα μας καίγεται απ άκρη σ άκρη. Χιλιάδες ζωές κινδυνεύουν, κόποι μιας ολόκληρης ζωής γίνονται στάχτη σε μερικές ώρες, το φυσικό περιβάλλον υποβαθμίζεται. Όλα αυτά την ίδια ώρα που μας μιλάνε για την πράσινη ανάπτυξη που δήθεν ήρθε για να προστατέψει το περιβάλλον. Μόνο που μέσα στα δισεκατομμύρια που έχουν εξασφαλίσει δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για έργα αντιπυρικής προστασίας, για υποδομές αναγκαίες για την πυρασφάλεια στην χώρα μας, με σύγχρονα πυροσβεστικά μέσα, με το αναγκαίο προσωπικό.

Αντίθετα τα χρήματα που δίνονται τα τελευταία χρόνια σε αυτήν την κατεύθυνση όλο και λιγοστεύουν με αποτέλεσμα να μην φτάνουν ούτε για τα βασικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι από 2 εκ. ευρώ πέρσι, φέτος δόθηκαν μόλις 1.7 εκ. ευρώ, ενώ τα δασαρχεία της χώρας ζητούσαν 17 εκ. ευρώ!!! Η καταστροφή που ζούμε και απ ότι φαίνεται θα συνεχίσουμε να ζούμε τα επόμενα χρόνια έχει αιτία και ονοματεπώνυμο. Λέγεται καπιταλιστική ανάπτυξη, που βάζει και το περιβάλλον όπως και όλα τα άλλα στην ζυγαριά «κόστους – οφέλους», όπως άλλωστε είναι γνωστή η πολιτική της Ε.Ε. που προτρέπει τα κράτη μέλη να μην πραγματοποιούν έργα αντιπυρικής προστασίας αν αυτό δεν αποφέρει οικονομικά οφέλη! Σε αυτήν κατεύθυνση όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με την σημερινή έχουν όλη τη ευθύνη για τις τραγωδίες που ζούμε.

Στον αντίποδα στέκεται η ολοκληρωμένη πρόταση του ΚΚΕ που αντιμετωπίζοντας το καθαρό περιβάλλον σε συνδυασμό με την δωρεάν – φθηνή αναψυχή ως μία βασική σύγχρονη ανάγκη του λαού και της νεολαίας καταθέτει συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις που πατάνε στις επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής αλλά και της χώρας μας. Είναι χαρακτηριστικές οι προτάσεις νόμων που έχει κάνει το ΚΚΕ για την δασοπροστασία που η υλοποίησή τους θα είχε αποσοβήσει την τραγωδία που ζούμε σήμερα. Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για κάθε νέο που θέλει να ζει σε ένα καθαρό περιβάλλον, που θέλει να προστατέψει τα δάση και την ποιότητα ζωής μας, είναι να παλέψει μαζί με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων , κόντρα στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που βλέπουν το περιβάλλον και τα δάση μόνο ως κόστος ή κέρδος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

– Ομιλία από το Βάγια Βάγια, Μηχανικό Περιβάλλοντος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

– Παρέμβαση από το Νικήτα Μελισσάκη, Πυρονόμο ε.α, δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Αποκορώνου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ

– Προβολή του ντοκιμαντέρ «The Corporation»»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook