Χανιά | Προφυλακιστέοι οι τέσσερις μετά την απολογία τους – Κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών

χανιά-προφυλακιστέοι-οι-τέσσερις-μετ-1516191

Προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν οι τρεις Λιβανοί και ένας Σύριος, κατηγορούμενοι για την διακίνηση των μεταναστών που εντοπίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας ανοιχτά της Γραμβούσας, στην Κίσσαμο (δείτε εδώ).

Οι τέσσερις άνδρες το μεσημέρι της Τετάρτης πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα ενώ η απολογία τους ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα (δείτε εδώ).

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης “βλέπει” το Λιμενικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώμματος, οι τέσσερις αλλοδαποί πιθανόν να αποτελούν μέρος μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων (δείτε εδώ).

Συγκεκριμένα, «κατόπιν αξιοποίησης μαρτυριών και από το προανακριτικό υλικό, προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε υπό τη διακυβέρνηση του το μηχανοκίνητο λευκό ξύλινο σκάφος και βοηθούς τους ανωτέρω αλλοδαπούς, με το οποίο μετέφεραν 26 αλλοδαπούς.

Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων διερευνάται η συμμετοχή περαιτέρω εμπλεκομένων μελών του κυκλώματος και διενεργείται η εις βάθος επεξεργασία – ανάλυση όλων των στοιχείων, καθώς διαφαίνεται ότι δρούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με σκοπό το παράνομο κέρδος, θέτοντας τη ζωή των μεταφερόμενων σε κίνδυνο».

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook