Χανιά | Προειδοποίηση Αντιπεριφερειάρχη: Οι δρόμοι δεν είναι ασφαλείς! Το 50% του επαρχιακού δικτύου κατεστραμμένο

χανιά-προειδοποίηση-αντιπεριφερειά-814771

Τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Χανίων, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, το 50% των δρόμων είναι εντελώς κατεστραμμένο.

Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, το κόστος των παρεμβάσεων θα ξεπεράσει το αρχικό ποσό που είχε υπολογιστεί και άγγιζε τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Τόνισε επίσης πως έχει γίνει επίσκεψη σε κάθε σημείο του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ ακόμα δεν υπάρχει πλήρης εικόνα που να έχει να κάνει με την οικονομική αποτίμηση των ζημιών.

Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι με παρέμβαση των βουλευτών του νομού, υπάρχει η δυνατότητα της συνδρομής εξειδικευμένων τεχνικών και μηχανικών από τα αρμόδια υπουργεία οι οποίοι θα μπορούν να βοηθήσουν σε ότι αφορά συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Επεσήμανε ακόμα με έμφαση πως αν και στα περισσότερα σημεία έχουν γίνει οι απαραίτητες διανοίξεις, εντούτοις οι δρόμοι δεν είναι ασφαλείς, καθώς οι κατολισθήσεις είναι συνεχείς. Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα υπάρχουν περιοχές όπου η πρόσβαση δεν είναι ακόμα δυνατή.

Αναφερόμενος στην συνεργασία που πρέπει να υφίσταται μεταξύ δήμων και Αντιπεριφέρειας, σημείωσε πως αυτή είναι απαραίτητη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Είπε δε, πως οι δήμοι πρέπει να ασχοληθούν με το δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, και όπου κρίνουν απαραίτητο μπορούν να ζητούν την βοήθεια της Αντιπεριφέρειας.

Σε ότι αφορά στην χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί για να υπάρξει μια πρώτη αντιμετώπιση της κατάστασης, ανέφερε ότι θα ζητηθεί μόλις υπάρξει μια πλήρη εικόνα και η απαραίτητη οικονομική αποτίμηση.

Για το σημείο του οδικού δικτύου στα Τοπόλια ο κ. Βουλγαράκης είπε πως άμεσα θα υπάρξει παρέμβαση από τον εργολάβο, για να ανοίξει ο δρόμος, ενώ για την γέφυρα του ποταμού Κερίτη στον Αλικιανό, έκανε γνωστό πως θα παραμείνει κλειστή για περίπου 15 ημέρες, καθώς δεν είναι δυνατόν να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο και κατά την διάρκεια που οι εργασίες θα είναι σε εξέλιξη.

Ακόμη, υπήρξε ενημέρωση για νέα διακοπή κυκλοφορίας στον επαρχιακό δρόμο Καστέλι – Πλάτανος – Σφηνάρι – Κεραμωτή – Κεφάλι, στο τμήμα Άνω Σφηνάρι – Κεραμωτή, λόγω κατολισθήσεων και πτώσης βράχων σε όλο το μήκος του δρόμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων έκανε έκκληση προς τους πολίτες να κάνουν υπομονή, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ακόμα και ηλικιωμένοι πολίτες δεν θυμούνται τέτοιας έντασης βροχοπτώσεις και τέτοιου μεγέθους καταστροφές.

Τέλος σημείωσε πως ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων είναι σε επιφυλακή, καθώς οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για νέα επερχόμενη επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο.

Zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Προειδοποίηση Αντιπεριφερειάρχη: Οι δρόμοι δεν είναι ασφαλείς! Το 50% του επαρχιακού δικτύου κατεστραμμένο

  1. Να χαιρόμαστε τους Άρχοντες μας !
    Προσοχή να μην αξιοποιήσουμε αυτούς που μπορούν να προσφέρουν και γνωρίζουν ότι ο τόπος μας είμαστε εμείς και εμείς είμαστε ο τόπος μας !

  2. στο δρομο Σκηνε Φουρνε εχει 50 ποντους νερο και πανε και ριχνουνε χαλικι… Ου ρε…
    Μεχρι να φυγει το φορτηγο εχει φυγει το χαλικι…
    Αμε το βραδυ με προβολεις και ριξε στο μισο ρευμα ταχειας πηξεως τσιμεντο και το επομενο βραδυ στο αλλο μισο… Για να μην κλεισει ο δρομος γιατι υπαρχουν και παπουδες στα χωρια που θελουν νοσοκομειο.

    Ου ρε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook