Χανιά | Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου: «Η αποχή της Αντιπολίτευσης από τα δημοτικά συμβούλια βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου»

χανιά-πρόεδρος-δημοτικού-συμβουλίου-1347569

Επιστολή προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) αλλά και την ΠΕΔ Κρήτης, απέστειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου, Αντώνης Κοτσιφάκης , με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης (Δείτε εδώ.) για την απουσία της δεύτερης στα δημοτικά συμβούλια που λαμβάνουν χώρα για σοβαρά ζητήματα:

«Η αποχή των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης με επικεφαλής την κα Τερεζάκη Ειρήνη και Καραγιαννάκη Παντελή, από τις συνεδριάσεις βλάπτει τα συμφέροντα τόσο της Αυτοδιοικητικής Αρχής του Δήμου Αποκορώνου και κατ’επέκταση των δημοτών του, στερούν τον Δημοκρατικό διάλογο και δεν προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κοτσιφάκης.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για το θέμα το οποίο προέκυψε μετά από την επιστολή της Μείζονος και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου μας (επισυνάπτεται) που έχει να κάνει με την μη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Συμβούλων σύνολο δεκαπέντε (15) επί συνόλου είκοσι επτά (27) μελών στις τελευταίες συνεχόμενες επτά (7) συνεδριάσεις με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία και ότι αυτό συνεπάγεται του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επισημαίνεται ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μειοψηφίας (ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΠΙΔΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με επικεφαλής την κα. Τερεζάκη Ειρήνη και ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ Η ΓΗ ΜΑΣ με επικεφαλής τον κ. Καραγιαννάκη Παντελή) με την αποχή τους κατά την λήψη σημαντικών αποφάσεων για την πρόοδο του Δήμου μας (Ισολογισμός-Απολογισμός χρήσης 2019 ,Κοινωνικά θέματα κτλ) κωλυσιεργούν το Δημοτικό έργο και βλάπτουν τα συμφέροντα τόσο της Αυτοδιοικητικής Αρχής του Δήμου Αποκορώνου , και κατ΄επέκταση των Δημοτών του, στερούν τον Δημοκρατικό διάλογο και δεν προάγουν τον Πολιτικό Πολιτισμό.

Ύστερα από τα παραπάνω και προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες μελλοντικές ενέργειες οι οποίες αποβαίνουν σε βάρος της ανάπτυξης της περιοχής ευθύνης του Δήμου Αποκόρωνα και της βελτίωσης της ζωής των κατοίκων και επισκεπτών αυτού, παρακαλώ εξετάσετε τα δεδομένα και αποφανθείτε ανάλογα.

Η Δημοτική Αρχή σε καμία των περιπτώσεων δεν επιθυμεί την επιβολή κυρώσεων όπως αυτές προβλέπονται από τον Νόμο γιατί κάτι τέτοιο θα διαταράξει την κοινωνική ειρήνη και γαλήνη και θα ανακόψει την καθομολογουμένη αναπτυξιακή τροχιά του Δήμου μας.

Μετά από τα παραπάνω θεωρώ σκόπιμο ότι οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να είναι Πολιτική και μόνο.»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου: «Η αποχή της Αντιπολίτευσης από τα δημοτικά συμβούλια βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook