Χανιά | Προχωρούν τα αντιπλημμυρικά έργα της ΔΕΥΑΧ στην περιοχή των Περιβολίων | Photos

χανιά-προχωρούν-τα-αντιπλημμυρικά-έρ-1031645

Σήμερα Πέμπτη 23-04-2020, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης και η

Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων κ. Χρυσή Χατζηδάκη, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Αναστάσιο Αλόγλου και στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων,  πραγματοποίησαν επίσκεψη στο έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. «ΔΙΚΤΥΑ ΟΜΒΡΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.

ΧΑΝΙΩΝ», που ξεκίνησε να υλοποιείται το Δεκέμβριο του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή των Περιβολίων της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου, ξεκίνησαν την Τρίτη 21-04-2020 οι προγραμματισμένες εργασίες εκτέλεσης τμήματος του

έργου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. «ΔΙΚΤΥΑ ΟΜΒΡΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ», που περιλαμβάνει εργασίες

κατασκευής τμήματος αγωγού ομβρίων στο δρόμο από τον Κεραμιώτη ποταμό έως την

διασταύρωση του γηπέδου των Περιβολίων, όπου θα τοποθετηθούν 345 μέτρα αγωγού

πολυαιθυλενίου, δομημένου τοιχώματος, διαμέτρου Φ 1200.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν επί της οδού Ελευθερίας από το γήπεδο των Περιβολίων και νότια σε μήκος 761 μ., με την τοποθέτηση αγωγού Φ1000.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σημανδηράκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ως δημοτική αρχή

προχωράμε στην υλοποίηση στοχευμένων έργων υποδομών, με μεγάλη κοινωνική απόδοση και αναπτυξιακή προοπτική για το Δήμο Χανίων. Τμήμα ενός τέτοιου έργου αποτελεί και το

σημερινό έργο που ξεκινάει να υλοποιείται στη Δημοτική Ενότητα Θερίσου από τη Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, με στόχο την προσαρμογή μας στις απαιτήσεις των νέων κλιματικών συνθηκών και την αποφυγή καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή μας».

Ενώ η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων κ. Χρυσή Χατζηδάκη τόνισε ότι:

«Σκοπός της σημερινής μας επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του

έργου. Με ένα τέτοιο σημαντικό έργο υποδομής θωρακίζεται αντιπλημμυρικά και αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής των Περιβολίων, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί πλημμυρικά φαινόμενα κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων, που επηρεάζουν και τη νέα Εθνική οδό.»

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό έργο, που περιλαμβάνει αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε διάφορες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου του Δήμου Χανίων με πλήρη αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα των οδοστρωμάτων, είναι προϋπολογισμού 3.550.000,00 € χωρίς ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι είκοσι τέσσερις (24) μήνες από τις 14-11-2019, οπότε και υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ΙΡΙΔΑΝΟΣ Α.Τ.Ε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook