Χανιά | Προχωρά η αδειοδότηση για το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο: Πού θα γίνει – Tι θα περιλαμβάνει

χανιά-προχωρά-η-αδειοδότηση-για-το-νέο-1694299

Προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία για το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στα Χανιά.

Ο λόγος για το νέο πολυτελές ξενοδοχείο της ΜΙΝΩΑ ΞΤΕ Α.Ε. στην περιοχή Κολυμβάρι στον Πλατανιά Χανίων.

Πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύθηκε η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου και θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση και οι σχετικές γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων φορέων έως 5 Ιουλίου 2023.

Το εν λόγω επενδυτικό έργο μάλιστα έχει ήδη ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο προς χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 13,6 εκατ. ευρώ ενώ η επένδυση θα ενισχυθεί με το ποσό των 4,6 εκατ. ευρώ με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.

Το προφίλ της επένδυσης

Η παρούσα μελέτη αφορά προτεινόμενο (υπό μελέτη) έργο ανέγερσης νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, 298 κλινών, με υπόγειο και πισίνα, εντός και εκτός οικισμού Κολυμβαρίου, Δήμου Πλατανιά.

Το νέο ξενοδοχείο αναπτύσσεται εντός γηπέδου ιδιοκτησίας Κολυμβάρι Α.Ε., το οποίο μισθώνεται από την εταιρεία ΜΙΝΩΑ ΞΤE AE.

Το γήπεδο στο σύνολό του έχει έκταση 24.805,70 τ.μ. εκτός σχεδίου και 462,17 τ.μ. εντός οικισμού.

Το οικόπεδο έχει πρόσωπο, προς βορρά, σε δημοτική οδό, προς δύση με όμορο οικόπεδο ίδιας ιδιοκτησίας, ενώ προς νότο και ανατολή με γειτονικά όμορα γήπεδα.

Σύμφωνα με το διάγραμμα κάλυψης που έχει συνταχθεί για την μελέτη του προτεινόμενου ξενοδοχείου δημιουργούνται τα ακόλουθα κτήρια και δραστηριότητες:

Το κεντρικό, διώροφο κτίριο τοποθετημένο στο δυτικό όριο, παραλαμβάνει κοινόχρηστες λειτουργίες.

Στο ισόγειο τοποθετείται υποδοχή με σαλόνι, χώρος εστιατορίου, χώροι παρασκευαστηρίου καθώς και τα κοινόχρηστα wc. Μέσω ράμπας γίνεται η πρόσβαση στον δεύτερο όροφο. Η ράμπα καταλήγει σε ανοικτό, στεγασμένο χώρο με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα, όπου αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα. Δημιουργείται επίσης χώρος παρασκευαστηρίου και ένας κλειστός χώρος με ανοιγόμενα υαλοστάσια για καθήμενους πελάτες. Μέσω ανοικτών κλιμάκων, γίνεται η κατάβαση προς την παραλία. Κατά μήκος της δημοτικής οδού δημιουργείται διώροφο κτίσμα, στο οποίο τοποθετούνται δωμάτια με τις ιδιωτικές πισίνες τους και οι αντίστοιχοι κοινόχρηστοι διάδρομοι και τα κλιμακοστάσια.

Κάτω από τη στάθμη του εδάφους, δημιουργείται υπόγειο όπου αναπτύσσονται οι βοηθητικοί χώροι του ξενοδοχείου. Αντίστοιχες διώροφες και μονώροφες μονάδες δωματίων δημιουργούνται στο νότιο και ανατολικό τμήμα του γηπέδου.

Στο κέντρο του γηπέδου τοποθετείται η κεντρική πισίνα σε συνδυασμό με ειδικές διαμορφώσεις από επίπεδες πλατφόρμες για τοποθέτηση ξαπλωστρών και σε γειτνίαση με την πισίνα τοποθετείται το pool bar.

Στο κεντρικό τμήμα του γηπέδου τοποθετούνται μεμονωμένες κτιριακές μονάδες με δίκλινα δωμάτια και σουίτες, τα οποία περιβάλλονται από κοινόχρηστη πισίνα.

bizness.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook