Χανιά | «Πριν κάνεις κλικ καλέ μου φίλε, σκέψου» – Οι κίνδυνοι του διαδικτύου, οι απάτες και πώς να προστατεύουμε τα παιδιά | Video + Photos

χανιά-πριν-κάνεις-κλικ-καλέ-μου-φίλε-1496879

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην ενημέρωση του «διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοαφάλεια (CSI Institute)» και του Ιδρύματος Χανίων «Ο Άγιος Νεκτάριος», «Κίνδυνοι και κανόνες ασφάλειας στο διαδίκτυο: Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας».

Η ομιλίας ξεκίνησε στις 8 το βράδυ της Κυριακής 31 Ιουλίου, στα Παχιανά Χανίων στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου. Απευθυνόταν σε μαθητές γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη επιθυμούσε.

Ο κεντρικός ομιλητής, αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. και πρόεδρος του Ινστιτούτου CSI, κ. Μανώλης Σφακιανάκης και η διευθύντρια του Ινστιτούτου, καθηγήτρια Εγκληματολογίας και ιδρύτρια TraumaHelp, κ. Καλλιόπη Ιωάννου ενημέρωσαν το κοινό για τους κινδύνους που ελλοχεύει το διαδίκτυο και για τις «παγίδες» που μπορούν να πέσουν τα παιδιά.

«Αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος χάνει κάθε μέρα τα λεφτά του, τα παιδιά μας να έχουν εθιστεί στο διαδίκτυο, απειλούνται στο διαδίκτυο από αγνώστους, διαπιστώνουμε κάθε μέρα ότι οι άνθρωποι χάνουν έδαφος από τη ζωή τους» τόνισε ο κ. Σφακιανάκης. «Το διαδίκτυο είναι φως. Ήρθαμε για να μάθουμε στον κόσμο πώς να λειτουργήσει σωστά το διαδίκτυο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ Σφακιανάκης αναφέρθηκε στη σωστή χρήση του διαδικτύου λέγοντας:

«Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει ο καθένας για τον εαυτό του είναι να μην εμπιστεύεται αγνώστους. Στα Χανιά έχουμε δεκάδες περιπτώσεις απάτης.

Το δεύτερο είναι να έχουμε φίλους αυτούς που έχουμε και στην πραγματική ζωή. Δεν μιλάμε με αγνώστους, αν θέλουμε να μιλήσουμε ας το κάνουμε με την οικογένειά μας, τους φίλους μας.

Το τρίτο είναι να γνωρίζουμε πως, ό,τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο δεν είναι αλήθεια, στο διαδίκτυο γράφει όποιος θέλει, είναι όλοι μέσα. Το κάθε τι που διαβάζουμε το βλέπουμε με κριτικό μάτι και το διασταυρώνουμε.

Το σύνθημά μας είναι «μην τσιμπάμε» και λέω «πριν κάνεις κλικ καλέ μου φίλε, σκέψου». Με ένα κλικ μπορούν να μπουν στον τραπεζικό σου λογαριασμό, στον υπολογιστή σου και να σου πάρουν όλα τα προσωπικά δεδομένα και με ένα κλικ μπορεί να αλλάξει όλη σου η ζωή εις βάρος σου».

Στο θέμα «διαδίκτυο και παιδιά» ο ίδιος τόνισε:

«Οι γονείς θα πρέπει να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στα παιδιά τους. Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται τους γονείς. Η λύση για τα άτακτα παιδιά είναι τα οικογενειακά συμβούλια».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook