Χανιά | Πρεμιέρα για το νέο αμφιθέατρο των Λενταριανών | Photos

χανιά-πρεμιέρα-για-το-νέο-αμφιθέατρο-τ-1232077

Με την πρώτη παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης για το φετινό καλοκαίρι “Πανώρια” του Γεωργίου Χορτσάτση, άνοιξε την αυλαία του το αμφιθέατρο των Λενταριανών, το οποίο είναι πλέον έτοιμο και υποδέχεται παραστάσεις και εκδηλώσεις για το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021”.

Το συγκεκριμένο αμφιθέατρο, χωρητικότητας 500 θέσεων, είχε κατασκευαστεί από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ενώ έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Χανίων το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εργασίας, παραχωρήθηκε στην κυριότητά του και η διαχείρισή του ανατέθηκε στην Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ..

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισημαίνει: “Το αμφιθέατρο των Λενταριανών αποτελούσε έναν αναξιοποίητο χώρο για χρόνια, τον οποίο κατορθώσαμε, διαμορφώνοντας τον κατάλληλα με τα Τεχνικά συνεργεία του Δήμου και με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., να τον μετατρέψουμε σε έναν πολιτιστικό πνεύμονα-πρότυπο. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Εργασίας για την αγαστή συνεργασία, που οδήγησε σε τάχιστη ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης του στον Δήμο Χανίων. Αυτές τις ημέρες στον συγκεκριμένο χώρο, φιλοξενείται η αξιόλογη θεατρική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. “Πανώρια”, την οποία προτρέπω τους συμπολίτες μας να την απολαύσουν σε έναν μοναδικό χώρο, μέσα στη φύση”.

“Η προσπάθεια για διάδοση του πολιτισμού στην πόλη μας συνεχίζεται, οι χώροι πολιτισμού αυξάνονται και οι ευκαιρίες παρακολούθησης καλλιτεχνικών δρώμενων πολλαπλασιάζονται. Στόχος μας είναι ν΄ αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι του Δήμου μας, προς όφελος των συνδημοτών μας”, συμπλήρωσε ο κ. Σημανδηράκης.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., Γιάννης Γιαννακάκης, τονίζει: “Το αμφιθέατρο των Λενταριανών, ένα καλά κρυμμένο μυστικό, είναι πλέον έτοιμο και υποδέχεται παραστάσεις και εκδηλώσεις, αποτελώντας ένα νέο, φιλόξενο καλλιτεχνικό στέκι, σε μια υπέροχη τοποθεσία. Ο χώρος καθαρίστηκε, ρευματοδοτήθηκε, εξοπλίζεται μέρα με τη μέρα, ενώ το ιδανικό ποδαρικό έγινε με την παράσταση «Πανώρια» του Γ. Χορτάτση από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης”.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραστάσεις του έργου θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουνίου (εκτός 8/6) στις 21.15 στο θέατρο Λενταριανών (οδός Γεωργίου Σγουρού 31)

Τιμές εισιτηρίων:

12€ κανονικό

10€ μαθητικό, φοιτητικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι, άνω των 65, ΑΜΕΑ 67%

Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

Πληροφορίες: Γραφεία Θεάτρου (τηλ. 2821044256 – 2821023333)

Η ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ σύμφωνα με τις «Οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων ακροαμάτων και λοιπών παραστατικών τεχνών σε ανοιχτούς (υπαίθριους) χώρους», που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού στις 24/5/2021.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Πρεμιέρα για το νέο αμφιθέατρο των Λενταριανών | Photos

  1. Αίσχος! Σα δε ντρέπεστε όλοι εκεί στο Δήμο Χανίων και στην ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Καθαρίσατε τάχα το θεατράκι! Φαίνονται από μακριά τα παλιά γκράφιτι στις κερκίδες που είναι όλα γραμμένα από γκραφιτάδες της περιοχής των Λενταριανών που όλοι έχουν σταματήσει εδώ και καιρό και μάλιστα απότομα τη δράση τους λόγω του «Μοντέλου αντιμετώπισης του προβλήματος των γκράφιτι». Ας βγαίνουν φωτογραφίες Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Βουλευτές κ.α. με φόντο τις βρώμικες κερκίδες με τα γκράφιτι. Αναρωτιέμαι τι ρόλο παίζει η διατήρηση των γκράφιτι. Δεν πιστεύω να έχετε τοποθετήσει και εκεί κάμερες ασφαλείας με μοναδική αιτιολόγηση την αντιμετώπιση του προβλήματος των γκράφιτι;

  2. Άλλωστε, όσον αφορά τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας που εγκαθιστά ο Δήμος Χανίων σε Δημοτικά κτήρια η κοινή γνώμη των Χανίων έχει ήδη ενημερωθεί. Όπως για παράδειγμα στα Δημόσια Σχολεία των Χανίων, στα οποία οι κάμερες παραμένουν ακόμη στη θέση τους αφού η αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή για τα Προσωπικά δεδομένα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) με την Απόφασή της αρ. 21/2019 αρχειοθέτησε όλες τις σχετικές Καταγγελίες για διψήφιο αριθμό Σχολείων των Χανίων χωρίς να αποφασίσει σχετικά με τη νομιμότητα ή όχι αυτών, αφού απέκρυψε το γεγονός ότι ο Καταγγέλλων ήταν δημότης Χανίων, δηλαδή εννοώντας ότι δεν ήταν «υποκείμενο των δεδομένων» και άρα δεν είχε «έννομο συμφέρον». Για να ακυρωθεί η Απόφαση αυτή θα έπρεπε κανείς να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο σχετικός ογκώδης φάκελος για τα Σχολεία των Χανίων είναι από τότε αρχειοθετημένος σε φωριαμό του Δημαρχείου Χανίων εν’ γνώσει του νυν Δημάρχου.

    Γι’ αυτό και μόνο το λόγο παραμένουν οι κάμερες ασφαλείας στα Σχολεία των Χανίων. Αλήθεια, τι ρόλο παίζει η συγκεκριμένη ανεξάρτητη Αρχή στη χώρα μας; Μήπως μπορεί να μας το πει η νυν Δημοτική Αρχή αφού έχουν και συνεργασία;

  3. Θα’ λεγε κανείς ότι για το θέμα των εξωτερικών καμερών ασφαλείας στα Δημόσια Σχολεία των Χανίων έπρεπε να έχει επέμβει ο Εισαγγελέας. Ναι, πράγματι είχε επέμβει ο Εισαγγελέας αλλά και αυτός αρχειοθέτησε την υπόθεση. Αποτέλεσμα ήταν κατόπιν πλέον παραγγελίας του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ελέγχεται η Αιτιολόγηση της σχετικής αρχειοθέτησης και όλα πλέον εξελίσσονται Αυτεπάγγελτα με συγκεκριμένο χρόνο Περαίωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook