Χανιά | Πρεμιέρα για τα «Ανοιχτά Πανιά 2022» με την έκθεση της Ελένης Μπαγάκη | Photos+Videos

χανιά-πρεμιέρα-για-τα-ανοιχτά-πανιά-2022-1499868

Πρεμιέρα για τα «Ανοιχτά Πανιά»

Με την έκθεση της Ελένης Μπαγάκη με τίτλο «She left, she left again, she left once more» άνοιξε η αυλαία για τα «Ανοιχτά Πανιά 2022», μία διοργάνωση που φιλοξενείται στον Άγιο Ρόκκο, στη Σπλάντζια.

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο αντιπροσωπευτικός τίτλος έκθεσης, αφού είναι εμπνευσμένη από τα ταξίδια της εικαστικού. Πρόκειται για μία σειρά από ζωγραφικά έργα καθώς και ένα βιβλίο, συνεχίζοντας την έρευνά της γύρω από την ιδέα της περιπλάνησης, του χρόνου, του τόπου και της αίσθησης του ανήκειν μέσα από την αυτοβιογραφική της ματιά.

Όπως είπε η Ελένη Μπαγάκη, τα ζωγραφικά έργα της είναι είναι πορτρέτα. «Έχουν να κάνουν με την επιστροφή μου στην Ελλάδα και την ανάγκη που είχα να συνδεθώ με τον τόπο και την ύλη. Άρχισα να ζωγραφίζω τους φίλους μου και να αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που αποτελούν την προσωπική μου κοινότητα».

Σχετικά με το βιβλίο μίλησε η επιμελήτρια της έκθεσης «She left, she left again, she left once more», Σοφία Μυρουδή, η οποία μετέφερε πως «είναι η προσωπική αναζήτηση της Ελένης, μία υπαρξιακή αναζήτηση. Είναι σαν ημερολόγιο, μία προσωπική γραφή και πως ψάχνει κάπου να ανήκει, κάπου να υπάρχει».

Η έκθεση της Ελένης Μπαγάκη «She left, she left again, she left once more» θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 25 Αυγούστου και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά 18:30-22:30 εκτός Κυριακή και Δευτέρα με ελεύθερη είσοδο.

Τα Χανιά από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο 2022, θα κατακλυστούν από χορό, θέατρο, εικαστικά, μουσική, κινηματογράφο, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολλά άλλα. (δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα για τα «Ανοιχτά Πανιά»).

Πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούμενοι σε ποικίλα πεδία τεχνών, κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, εδώ στην καρδιά της Μεσογείου.

Εμβληματικοί χώροι της πόλης, από το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης ως τη Συναγωγή Ετζ Χαγίμ, από τον Προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε μέχρι τον Άγιο Ρόκκο, από τη συνοικία της Νέας Χώρας και των Ταμπακαριών, ως τους Τάφους των Βενιζέλων, τη Λίμνη της Αγιάς, τη γέφυρα του Κλαδισού, κ.ά., θα φιλοξενήσουν ξεχωριστές καλλιτεχνικές δράσεις.

«Είναι μία σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, που ανοίγει ορίζοντες για καλλιτέχνες απ’ όλη την χώρα ώστε να καταστήσουμε τα Χανιά ως ένα σημείο που ταυτίζεται με τον πολιτισμό» δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Μυρτώ Λάβδα, αναμένονται 15 διαφορετικές παραγωγές από διαφορετικά πεδία τεχνών, θέατρα, μουσική, εικαστικά, κινηματογράφος, χορός και πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., που αναδεικνύει την πρωτότυπη καλλιτεχνική παραγωγή, τα «Ανοιχτά Πανιά 2022», επιχειρεί να συνεχίσει το δημιουργικό ταξίδι παραγωγής πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο, δίνοντας και πάλι ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες πρακτικές.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Πρεμιέρα για τα «Ανοιχτά Πανιά 2022» με την έκθεση της Ελένης Μπαγάκη | Photos+Videos

  1. μωρ’ τι λέει αυτή;
    Ταξίδεψε για 3 χρόνια συνεχώς από μέρος σε μέρος αλλά το που πήγαινε δεν έχει σημασία αρκεί που έφευγε..
    Πως πλήρωνε και τι έτρωγε; εγω δουλευω σαν @@@@@ και δεν μπορώ να πληρώσω ακτοπλοικα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook