Χανιά | «Πράσινο φως» για το καταδυτικό πάρκο στον δήμο Αποκορώνου

χανιά-πράσινο-φως-για-το-καταδυτικό-1500329

Άνοιξε ο δρόμος, μετά από επίπονες προσπάθειες 8 ετών, για την υποβολή πρότασης στο ΠΠΑ Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας 5.2 “Προώθηση και ανάπτυξη υποδομών για εναλλακτικές μορφές τουρισμού (health και wellness city break, αγροτουρισμός, ορειβατικός τουρισμός κ.λ.π.)” με τίτλο ¨ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΎ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ” μετά την α’ πρόσκληση/πρόθεση χρηματοδότησης ποσού 485.000,00 ευρώ του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση τεχνητών υφάλων και λοιπού εξοπλισμού για τη δημιουργία υποδομής καταδυτικού πάρκου αναψυχής στη θέση "Ομπρογιαλλός" στον όρμο Κατεβάτη, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του κόλπου Αλμυρού, Νότια του ακρωτηρίου Δρέπανο, στον Δήμο Αποκορώνου.

Η παραλία Ομπρόγιαλος είναι βραχώδης με απότομες κλίσεις και μεγάλα βάθη και χαρακτηρίζεται από μικρή τουριστική δραστηριότητα και απουσία βασικών υποδομών. Η δημιουργία του καταδυτικού πάρκου θα προωθήσει την Τουριστική ανάπτυξη αυξάνοντας την επισκεψιμότητα της περιοχής αλλά και όλης της νήσου Κρήτης, καθώς καταδυτικός τουρισμός είναι μία μορφή εναλλακτικού και περιβαλλοντικά φιλικού τουρισμού που σημειώνει ταχεία ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο. Ενδεικτικά το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση τεχνητών υφάλων και εξοπλισμού, υπηρεσίες αγκύρωσης πλωτήρων με οικολογικό αγκυροβόλιο, υπηρεσίες απορρύπανσης των σκαφών, υπηρεσίες νηογνώμονα/ναυπηγού για την πόντιση των σκαφών, μεταφορά και πόντιση σκαφών,κ.ο.κ

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές και εργασίες για την κατασκευή των τεχνητών υφάλων όπως και την αποξήλωση όλων των ρυπογόνων στοιχείων από τα δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού που έχουν δεσμευτεί για να ποντιστούν στη θαλάσσια περιοχή. Υπενθυμίζουμε ότι είναι το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα που έχει πάρει ΦΕΚ για την αδειοδότηση και χωροθέτησή του μετά από μια πολυετή και πολυεπίπεδη πρόσπάθεια του Δήμου Αποκορώνου και της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου, η οποία θα διαχειρίζεται το έργο, αφού χρειάστηκαν 8 χρόνια περίπου για να αποσπαστούν όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις και υπογραφές από τα 6 συναρμόδια υπουργεία και τις πολλές περισσότερες υπηρεσίες που εμπλέκονται.

Οι λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού είναι πολλοί και είναι βέβαιο ότι με τη δημιουργία του καταδυτικού πάρκου, η περιοχή μας θα προσελκύσει ένα σημαντικό αριθμό επισκεπτών που προτιμούν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, εκτός των περιβαλλοντικών οφελών που θα έχει η θαλάσσια περιοχή. Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη που στηρίζει έμπρακτα για ακόμα μια φορά τον Δήμο μας.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | «Πράσινο φως» για το καταδυτικό πάρκο στον δήμο Αποκορώνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook