Χανιά | «Ποτέ ξανά αίμα στην άσφαλτο» – Δράση ευαισθητοποίησης των οδηγών στα φανάρια του Κλαδισού | Photos

χανιά-ποτέ-ξανά-αίμα-στην-άσφαλτο-957667

Συνέχισε τις ενέργειες ευαισθητοποίησης της Χανιώτικης κοινωνίας η Ενεργή Δράση Πολιτών για τα Τροχαία. Σήμερα το πρωί, μέλη της ομάδας βρέθηκαν στα φανάρια του Κλαδισού, όπου μοίρασαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς, ενημερώνοντάς τους για το πρόβλημα των τροχαίων και συνιστώντας επαγρύπνιση στους δρόμους, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

«Είναι μια αυτόνομη κίνηση που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει του πολίτες για τα τροχαία και όχι μόνο. Έχουμε κάνει εκδήλωση στην Αγορά, καθώς και μία αντίστοιχη με την σημερινή στον κυκλικό κόμβο της Σούδας.

Οι οδηγοί συμφωνούν μαζί μας, λένε οτι κατανοούν το πρόβλημα, όμως πρέπει να το δούμε στο δια ταύτα» επισήμανε ο Γιάννης Μεντζελόπουλος, ενώ ευχαρίστησε και την τροχαία για την συμβολή της στην προσπάθεια και την δράση της ομάδας.Από την πλευρά της η Βίκυ Κόλλια σχολίασε οτι «από το καλοκαίρι, η δράση αυτή που ξεκίνησε με όνομα και οδηγό τη ζωή, έχει κόσμο υποστηρικτικό γύρω από την ομάδα, ενώ τα τροχαία για ένα μικρό διάστημα περιορίστηκαν, αφού κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές, η πολιτεία και η αστυνομία. Πλέον όμως, έχουμε μεγάλη αύξηση τόσο των τροχαίων ατυχημάτων, όσο και των περιστατικών όπου θύματα εγκαταλείπονται από οδηγούς.

Όλοι πρέπει να είμαστε στις επάλξεις, ώστε να βοηθήσουμε να περιοριστεί το φαινόμενο, ο εγωισμός μας. Στο Ρέθυμνο είναι καλύτερη η κατάσταση, καθώς και στο Λασίθι, όπου έχουν πειθαρχήσει οι πολίτες. Στα Χανιά έχουμε σοβαρό πρόβλημα παιδείας. Πιο προσεκτική οδήγηση, να σκεφτόμαστε οτι απέναντί μας βρίσκεται το παιδί μας και οι φίλοι του.»

zarpanews.gr

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook