Χανιά | Πότε θα έρθει το ρεύμα στις περιοχές που έχουν ακόμα πρόβλημα

χανιά-πότε-θα-έρθει-το-ρεύμα-στις-περι-818691

Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί πολλές περιοχές του νομού Χανιών από εχθές (μερικές και από προχθές), με την κακοκαιρία να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, μαζί και πολλούς στύλους της ΔΕΗ, δημιουργώντας πολύ σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Ο τομεάρχης δικτύου του ΔΕΕΔΗΕ, Γιώργος Πλοκαμάκης, μιλώντας στoν SUPERFM 89.6 σήμερα το πρωί, έκανε μια αναφορά στις βλάβες ανά το νομό και μίλησε για τις ενέργειες των συνεργείων αποκατάστασης.

Ξεκινώντας, δικαιολόγησε εν μέρει την αγανάκτηση του κόσμου, επισήμανε όμως το προφανές, οτι τα συνεργεία δεν μπορούν να… διακτινιστούν, με τον τεράστιο αριθμό των βλαβών να μην τους επιτρέπει την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων, ενώ ο καιρός μόνο σύμμαχος δεν ήταν…

Αυτό που διαπιστώνεται, ωστόσο, είναι οτι παρά τον αέρα της χθεσινής νύχτας δεν δημιουργήθηκαν νέες σημαντικές βλάβες.

Σύμφωνα με τον κ. Πλοκαμάκη, το δίκτυο άντεξε και ήταν «τρωτό» μόνο στους στύλους, τους οποίους παρέσυραν οι ορμητικοί χείμαρροι.

Αναλυτικά τα προβλήματα και το πλάνο για την αποκατάσταση:

-Όσον αφορά το Ακρωτήρι, δόθηκε ρεύμα σε μερικές περιοχές εχθές, σήμερα και στο Σταυρό, με το πρόβλημα να δημιουργείται λόγω σοβαρών βλαβών σε δύο υποσταθμούς, η μία στη στροφή του Καλαθά και η άλλη στις κατασκηνώσεις ΠΙΚΠΑ, τις οποίες έχουν αναλάβει τα συνεργεία. Οι υπόλοιπες χαρακτηρίζονται ως μεμονωμένες περιπτώσεις.

-Οτι έχει σχέση με διακοπές σε Βατόλακκο, Αλικιανό, διακλάδωση με Μεσκλά, Θέρισσο, Ομαλό, ισχύει ακόμα, με συνεργεία να επιθεωρούν τις γραμμές για να διαπιστώσουν που μπορούν να βάλουν έστω προσωρινούς στύλους για να πάρουν οι κάτοικοι ρεύμα.

-Η περιοχή του Σελίνου και της Καντάνου είχε μείνει όλη χωρίς ρεύμα από χθες, καθώς έπεσε στύλος και στα Μεσαύλια αλλά και στις Στροβλές που είχε τοποθετηθεί ένας εναλλακτικός. Ο εργολάβος έκανε τις ρυθμίσεις προκειμένου να πάρουν ρεύμα τόσο τα Εννιά Χωριά, τα Παλαιά Ρούματα, όσο και το Σέλινο από την εναλλακτική τροφοδότηση της Κισσάμου, μέχρι να ανοίξει ο δρόμος στα Μεσαύλια για να έχουν πρόσβαση τα συνεργεία.

Ένας κεραυνός «χτύπησε» βυθίζοντας Ξυλοκαμάρα, Όαση Βαρυπέτρου και Αγυιά στο σκοτάδι.

-Η ηλεκτροδότηση, με βάση την τελευταία ενημέρωση, έχει αποκατασταθεί και σε Ταυρωνίτη και Βουκολιές.

Ακόμα, τόνισε οτι υπάρχουν ετοιμοπόλεμα συνεργεία από το Ρέθυμνο για να συμβάλουν στο δύσκολο έργο του εντοπισμού των βλαβών και της αντιμετώπισής τους.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook