Χανιά | Πότε θα απομακρυνθεί το ναυάγιο στην Κίσσαμο – Συνεχίζει τις έρευνες το Λιμενικό

χανιά-πότε-θα-απομακρυνθεί-το-ναυάγιο-1365208

Ανοικτά της παραλίας Δραπανιά στην Κίσσαμο παραμένει, σπασμένο στα δύο, το πλοίο MANASSA ROSE Μ, που ναυάγησε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Από το πλήρωμά του, οκτώ άτομα φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στην περιοχή, με μέριμνα του Δήμου Κισσάμου. Δύο μέλη του πληρώματος, Αιγύπτιοι στην καταγωγή, συνεχίζουν να νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με όσα είπε στον Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κισσάμου, Σπύρος Μαυροδημητράκης, διαρροή καυσίμων από το πλοίο δεν φαίνεται να έχει υπάρξει, αλλά κάποιες ποσότητες μπορεί να έχουν πέσει στη θάλασσα από μηχανήματα που μετέφερε στο κατάστρωμά του το πλοίο.

Πάντως, στο σημείο έχουν καταφτάσει πλωτά φράγματα που χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό διαρροών καυσίμων και αναμένεται να τοποθετηθούν προληπτικά, μόλις καταλαγιάσει ο κυματισμός. Και το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων έχει ενημερωθεί και βρίσκεται σε επιφυλακή, σε περίπτωση που χρειαστεί να παράσχει και εκείνο αντίστοιχα φράγματα που έχει στη διάθεσή του.

Στο μεταξύ, οι πλοιοκτήτες του ναυαγισμένου πλοίου δεν είχαν δώσει σημεία ζωής μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης και δεν είχε αποσαφηνιστεί αν το πλοίο ήταν ασφαλισμένο. Το φορτίο πάντως αποτελούνταν από σιδερόβεργες που χρησιμοποιούνται σε κατασκευές για τη δημιουργία οπλισμένου σκυροδέματος.

Η ασφάλιση του πλοίου επηρεάζει καθοριστικά τη συνέχεια της υπόθεσης και ιδιαίτερα την απομάκρυνση του ναυαγίου από το σημείο όπου βρίσκεται, για την οποία είναι νωρίς ακόμα να γίνουν εκτιμήσεις.

Σε κάθε περίπτωση το Λιμενικό αναμένεται να σχηματίσει δικογραφία για το συμβάν και γι’ αυτό έχουν ήδη ληφθεί καταθέσεις από τον πλοίαρχο και τον μηχανικό του πλοίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook