Χανιά | Πόσο θα κοστίσει το αρνί και το κατσίκι – Γιατί «τσίμπησε» φέτος η τιμή

χανιά-πόσο-θα-κοστίσει-το-αρνί-και-το-κ-1213084

Ανοδικά κινούνται και στα Χανιά οι τιμές στα αμνοερείφια, όχι όμως σε βαθμό αντίστοιχο με εκείνον στη μητροπολιτική Ελλάδα. Η έλλειψη που έχει οδηγήσει σε ανατιμήσεις, είναι λιγότερο εκπεφρασμένη στην Κρήτη και, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρεοπωλών Χανίων Κώστα Φιωτάκη, η ζήτηση θα καλυφθεί:

«Υπάρχει άνοδος των τιμών και πράγματι παρατηρείται μια έλλειψη, γιατί το προηγούμενο διάστημα είχαν εξαχθεί τουλάχιστον 48.000 κομμάτια από την Ελλάδα προς διάφορες χώρες εξαιτίας του Πάσχα των καθολικών. Επίσης το αρνί και το κατσίκι δεν το προτιμάει ο κόσμος το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, κυρίως αγοράζουν το Πάσχα και πέφτει η ζήτηση μαζεμένη. Όμως στην Κρήτη έχουμε δυνατή παραγωγή και θα καλύψουμε τη ζήτηση. Περιμένουμε οι τιμές στα Χανιά να κυμανθούν από 9,5 ευρώ το κιλό ως και 10,8 ευρώ το κιλό, αυξημένες κατά περίπου 2 ευρώ σε σχέση με πέρσι. Αλλά δεν πρόκειται να δούμε τιμές 13 ευρώ, όπως στη Βόρεια Ελλάδα.»

Ο κ. Φιωτάκης κάλεσε ακόμα τους καταναλωτές να επιλέξουν τα καταστήματα της γειτονιάς τους, καθώς εκείνα έχουν και άμεσο συμφέρον να τους παρέχουν ποιοτικό κρέας:

«Οπωσδήποτε οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν την ποιότητα, πρέπει να ελέγχουν τις σφραγίδες και κυρίως να ψωνίζουν από το κρεοπωλείο που εμπιστεύονται. Όταν έχεις αναπτύξει μια προσωπική σχέση με τους πελάτες σου, δεν πρόκειται ποτέ να τους δώσεις κρέας κακής ποιότητας και αυτό είναι ο κανόνας για τα κρεοπωλεία της γειτονιάς.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook