Χανιά | Πόσα rapid test βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στην Κίσσαμο

χανιά-πόσα-rapid-test-βρέθηκαν-θετικά-στον-κορ-1282033

Μικρή σε σχέση με άλλες φορές ήταν η προσέλευση των δημοτών στους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) που διεξήχθησαν σήμερα 22-12-2021 στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου. Έγιναν 168 τεστ, από τα οποία δύο (2) βρέθηκαν θετικά.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη ειδοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ και η διαδικασία ιχνηλάτησης των στενών επαφών τους έχει ήδη αρχίσει.

Επίσης, ακολουθώντας την αυξητική τάση στην συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα των υπόλοιπων περιοχών της Κρήτης, τα αποτελέσματα των τελευταίων εργαστηριακών ελέγχων που έγιναν στα λύματα της Κισσάμου έδειξαν σημαντική ανοδική τάση του ιικού φορτίου, τυπικό της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού αποτελεί τη μόνη λύση για την εξάλειψη της πανδημίας αλλά δυστυχώς το ποσοστό εμβολιασμού δεν είναι τόσο υψηλό όσο χρειάζεται.

Η ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας, ειδικότερα μέσα στις γιορτές που η κινητικότητα αναμένεται να αυξηθεί και ο αυξημένος έλεγχος για τον εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων είναι πολύ σημαντικά ώστε να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του ιού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook