Χανιά | Πώς το σπίτι του κομπολογιού έγινε Kahraman

χανιά-πώς-το-σπίτι-του-κομπολογιού-έγι-1588104

Στην παλιά πόλη των Χανίων, σε ένα Βενετσιάνικο οίκημα του 15ου αιώνα της οδού Κονδυλάκη, ξεκίνησε το 1982 ο Γιάννης Γουβεράκης «Το σπίτι του Κομπολογιού – House of Amber», αρχικά σαν τουριστικό μαγαζί, στη συνέχεια όμως το εξέλιξε ξεκινώντας την κατασκευή κομπολογιού.

Ο γιος του, Γιώργος Γουβεράκης, συνεχίζει να το εξελίσσει καθημερινά επεκτείνοντάς το και δημιουργώντας ένα δεύτερο κατάστημα “KAHRAMANστο κέντρο της πόλης, στην οδό Αποκορώνου.

Στο κοσμηματοπωλείο – κομπολογάδικο KAHRAMAN θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε αυθεντικά χειροποίητα συλλεκτικά κομπολόγια και μοναδικά χειροποίητα ανδρικά και γυναικεία κοσμήματα.

Το μεράκι και η αγάπη της οικογένειας Γουβεράκη για το κομπολόι, τους έκανε οδοιπόρους σε χώρες μακρινές, μελετητές της ιστορίας και της παράδοσης, της γεωλογίας και εν τέλει τεχνίτες.

Κατάφεραν έτσι, μέσα από μια πολύ επιτυχημένη πορεία, να δημιουργήσουν μια συλλογή με τα σπανιότερα και αυθεντικότερα κομπολόγια του κόσμου, κομπολόγια τόσο παλιά που το καθένα έχει την δικιά του ιστορία.

Μπορείτε να θαυμάσετε και να επιλέξετε μια ευρεία γκάμα κομπολογιών που περιλαμβάνει σπάνιες δημιουργίες από καχραμάν, κόκκινο αιγυπτιακό φατουράν, διάφανο φατουράν, μαστίχα και μαύρο κοράλι γιούσουρι.

Η συλλογή εμπλουτίζεται με κομπολόγια από κόκκαλο καμήλας, κέρατο (βουβαλιού, ταύρου ή τράγου), ξύλο εβένου και άλλα υλικά, από τα οποία μπορεί να δημιουργηθεί ένα κομπολόι.

Από την πλούσια αυτή συλλογή δεν θα μπορούσαν να λείπουν κομπολόγια από ατόφιο βασιλικό κεχριμπάρι, κεχριμπάρι βαλτικής, συμπιεσμένο κεχριμπάρι ή προσμίξεις αυτού με άλλα υλικά.

Η ήδη πλούσια συλλογή, ανανεώνεται συνεχώς με ακόμα περισσότερα μοντέρνα και φινετσάτα σχέδια.

Όλα τα κομπολόγια έχουν φιλοτεχνηθεί στο εργαστήριο της οικογένειας Γουβεράκη, στο οποίο επίσης επιδιορθώνονται τα δικά σας κομπολόγια ή μπεγλέρια ή σας βοηθούν να επιλέξετε καινούργια.

Εκτός από κομπολόγια, στα καταστήματα Kahraman θα βρείτε μπρελόκ και γυναικεία κοσμήματα δημιουργημένα από κεχριμπάρι, δεμένα με ασήμι 925 ή ακόμη και δημιουργίες δίχως ασήμι όπου το κεχριμπάρι διατηρείται στο φυσικό σχήμα του, ενώ στο πλαίσιο της διαρκούς εξέλιξης, το νέο κατάστημα στο κέντρο των Χανίων επεκτείνεται δυναμικά και στον χώρο του ανδρικού κοσμήματος

Υποκατάστημα KAHRAMAN

Αποκορώνου 77, Χανιά

2821027311- 6979449119

Κεντρικό κατάστημα KAHRAMAN

Κονδυλάκη 13 (παλιά πόλη), Χανιά

https://www.instagram.com/kahraman_chania/
https://www.facebook.com/Kahramanstore
https://www.e-kahraman.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook