Χανιά | Πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα – Ανακοίνωση της Ι. Μ. Κισσάμου και Σελίνου

χανιά-πως-θα-λειτουργήσουν-οι-εκκλησί-1211722

Οδηγίες προς τους πιστούς σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών, Ι. Μονών κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, δίνει στην δημοσιότητα η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου:

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνονται τα εξής: Κατόπιν εκδόσεως της νέας ΚΥΑ (Τεύχος Β΄, Αρ. Φυλ. 1682, 24/4/2021), η οποία αφορά και τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών, Ι. Μονών κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος ενημερώνουμε τον λαό του Θεού ότι ισχύουν τα εξής:

  1. Οι Ι. Ακολουθίες της περιόδου θα τελεστούν με ανοικτούς τους Ναούς και την συμμετοχή των πιστών. Ενός προσώπου ανά 25τ.μ. εντός του Ναού, έως 100 πρόσωπα, στους δε εξωτερικούς χώρους αναλογία 1 προσώπου ανά 10τ.μ., άνευ περιορισμού προσώπων, με χρήση των εξωτερικών μεγαφώνων στο επιτρεπόμενο όριο.
  2. Η χρήση διπλού προστατευτικού καλλύματος προσώπου είναι υποχρεωτική η μονού, τύπου Ν95.
  3. Η περιφορά του ιερού Επιταφίου θα πραγματοποιηθεί πέριξ του Ι. Ναού.
  4. Το ωρολόγιο Πρόγραμμα των βραδινών Ι. Ακολουθιών έχει ως εξής: Κυριακή Βαΐων: Ακολουθία Νυμφίου, ώρα 19.00μ.μ., Μ. Δευτέρα: Ακολουθία Νυμφίου, ώρα 19.00μ.μ., Μ. Τρίτη: Ακολουθία Νυμφίου, ώρα 19.00μ.μ., Μ. Τετάρτη: Ακολουθία Ι.Νιπτήρος, ώρα 19.00μ.μ., Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Θείων Παθών, ώρα 18.30μ.μ., Μ. Παρασκευή: Ακολουθία Επιταφίου, ώρα 18.30, Μ. Σάββατο: Ακολουθία Πανυχίδος ώρα 20.30μ.μ., «Δεύτε λάβετε φως», ώρα 21.00μ.μ., Τελετή Αναστάσεως «Χριστός Ανέστη» και ακολουθεί ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.
  5. Προηγούμενη Ανακοίνωση τόσο της Ι. Μητροπόλεως, όσο και του Δήμου Κισάμου, αναφορικώς με τα ανωτέρω, είναι άκυρος και δεν ισχύει. Καλείται ο λαός του Θεού όπως βιώσει τα ιερά δρώμενα της περιόδου, μετέχει του Μυστικού Δείπνου και ζήσει την μυστική χαρά της παρουσίας του Αναστημένου Χριστού, καθώς η μεγαλύτερη απόδειξη της Ανάστασης Του είναι η «αναστημένη» ζωή εκείνων που ομολογούν την Ανάσταση. Καλείται επίσης όπως τηρήσει τα ισχύοντα μέτρα.

Zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα – Ανακοίνωση της Ι. Μ. Κισσάμου και Σελίνου

  1. Πιστοί, Χριστιανοί μην πατε στην εκκλησίες, μην συνεργείσετε στο ξευτιλισμό της Αναστάσης του Κυρίου μας, αν αυτοί οι αντίχριστοι παπάδες, πολιτικοί, αστυνομικοί θέλουν να ταπεινώσουν τον Χρίστό και την Ανάσταση του χρησημοποιώντας εμάς αγνοήσετε τους ολους, ας κάνουμε Ανάσταση στο σπίτι με τους δικούς μας την κατάλληλη ώρα και ας ψάξουμε εμείς σαν οικογένεια το Χριστός Ανέστη και ας πάρουμε το θείο φως από το τζάκι μας, ο θεός εναι παντού και σίγουρα ειναι προτιμότερο και Χριστιανικό να υπερασπιστούμε τον Χριστό μας παρά να πούμε ότι γιορτάσαμε Ανάσταση των άπιστων. Σκεφτειτε ότι η διαφορά είναι μερικές ώρες, άρα είναι συμβολικά για να ξευτιλίσουν την Ανάσταση του Χριστού μας, Ο Χριστιανισμός έχει κηνυγηθεί από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε δεν είναι η πρώτη φορά που Χριστιανοί υπερασπίζω ντε την θρησκεία τους, απλώς έτυχε και σε μας,μας κάνουμε και μεις το καθήκον μας, ο μόνος για τον οποίο γονατιζωμε είναι ο Θεός μας, όχι οι μητροπολίτες, οι παπάδες η οι πολιτικοί. Αποχή όλη την μεγάλη εβδομάδα από εκκλησίες, τιμήσετε τον Χρίστο μας όπως του αξίζει στα σπίτια σας !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook