Χανιά | «Πως θα εφαρμοστεί το «40 άτομα/1000 τ.μ.» στον Μπάλο και το Ελαφονήσι;»

χανιά-πως-θα-εφαρμοστεί-το-40-άτομα-1000-τ-1041194

Στο… περίμενε βρίσκονται οι αυτοδιοικητικές αρχές σε όλη την Ελλάδα, περιμένοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις εν μέσω κορονοϊού για να οργανώσουν την δραστηριότητά τους τους επόμενους μήνες.

Χαρακτηριστικό το γεγονός οτι αυτή την ώρα οι δήμοι δεν έχουν καν λόγο όσον αφορά την διαχείριση των παραλιών, αφού η σύμβαση παραχώρησης από το ελληνικό δημόσιο έληξε τον Δεκέμβρη του 2019 και από τότε δεν έχει ανανεωθεί.

Ο λόγος για την υπουργική απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος με θέμα: «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών».

Πέραν αυτού, αφού οι παραχωρήσεις θεωρούνται δεδομένες, αρκετοί δήμοι προχωρούν σε προετοιμασίες, καθαριότητες κλπ στις ακτές, ανάμεσά τους και ο Δήμος Κισσάμου, με τον Δήμαρχο Γιώργο Μυλωνάκη, σε επικοινωνία του με το zarpanews.gr να ξεκαθαρίζει οτι περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις και τους όρους που θα γίνει η διαχείριση του τουρισμού και των επισκεπτών φέτος το καλοκαίρι.

Κυρίαρχο το ζήτημα του χώρου, αφού άλυτος γρίφος παραμένει το πως θα λειτουργήσουν το Ελαφονήσι και ο Μπάλος εν μέσω πανδημίας και με μέγιστο αριθμό λουομένων τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., αφού δεν γίνεται να μπει «πόρτα» στις παραλίες, δεν μπορείς να έχεις τον κόσμο να περιμένει σε ουρά για να μπει στον Μπάλο, αλλά ούτε και να τον… στείλεις πίσω ενώ έχει κάνει τόσα χιλιόμετρα για να επισκεφθεί τη φημισμένη παραλία.Από την άλλη δεν υπάρχει ακόμα πρόβλεψη για την ναυαγοσωστική κάλυψη, αφού πιθανότατα δεν θα υπάρχει το όριο ατόμων που προϋποθέτει την ύπαρξη αρμοδίου ναυαγοσώστη στο σημείο.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Κισσάμου, τα αναπάντητα ερωτήματα είναι πολλά, με τους ιθύνοντες να περιμένουν με αγωνία τις επίσημες οδηγίες, ώστε να «τρέξουν» οι απαραίτητες προετοιμασίες για την έλευση των επισκεπτών του 2020 στο νομό Χανίων.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Χανιά | «Πως θα εφαρμοστεί το «40 άτομα/1000 τ.μ.» στον Μπάλο και το Ελαφονήσι;»

  1. Het kan niet zo zijn dat de verantwoordelijke minister het kontrakt van 2019 niet verlengd heeft.
    Waarom zijn er, speciaal op de populaire stranden zoals Balos en Elafonissie, geen strandwachten aangesteld, dit lijkt mij
    toch noodzakelijk, zeker in het toeristenseizoen.
    Tevens is dit goed voor de werkgelegenheid.
    Het zou goed zijn om de entree van deze stranden fors duurder te maken in het toeristenseizoen.
    Dit om het aantal bezoekers te demotiveren i.v.m. hoge prijs, en om het prachtige strand te beschermen (zonnebrand,
    extra afval, etc.).

    1. Μπά, από πότε έχουν και οι αλλοδαποί (Ολλανδοί που ξέμειναν στη Κρήτη) άποψη για τη τουριστική υποδομή του τόπου ?

  2. Ε….όχι ευκαιρία δωθείσης από τον Κορωνοϊό καιρός είναι να διασωθούν …ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ(!) αυτές οι διάσημες παραλίες του Μπάλου και του Ελαφονησίου…από το χάλι που είχαν περιπέσει! Ούτε να σου περάσει από το μυαλό τα τελευταία χρόνια να πάς εκεί από την κοσμοσυρροή….!!! Φθάνοντας στο Ελαφονήσι να βλέπεις ένα ατελείωτο…Parking(!) να σε περιμένει …μετά μια απέραντη ξαπλώστρα… σε όλο το μήκος της παραλίας που να μην βρήσκεις ούτε σπιθαμή άμμου να απλώσεις την πετσέτα σου….και επι πλέον μια ατελείωτη ουρά για τις καλύβες(!) των δημοσίων WC που είχαν στήσει εκεί και οι δύο Δήμοι …που διεκδικούν την παραλία!!!!!! Τα ίδια και χειρότερα στον Μπάλο με τα πλοιάρια να στοιβάζουν κόσμο υπέρδιπλο από ότι αναλογεί σε κάθε ένα…Καιρός είναι να μπεί ένα φρένο…σε όλα αυτά και να αναδειχτούν και οι παραλίες….έστω και για πολύ λιγότερους τουρίστες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook