Χανιά | Πώς να βοηθήσετε τα αδέσποτα ενόψει της κακοκαιρίας – Τι ισχύει με τα δεσποζόμενα που βρίσκονται έξω

χανιά-πώς-να-βοηθήσετε-τα-αδέσποτα-ενό-1364100

Κάποιοι μπορεί να χαίρονται με το χιόνι (και καλά κάνουν) σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας σήμερα, ενώ σε άλλες, όπως τα Χανιά επικρατεί το κρύο, η βροχή, το χαλάζι.

Πώς να βοηθήσουμε τα αδέσποτα σε περίπτωση παγετού 

Προστατεύουμε τα αδέσποτα ζώα από τον παγετό. «Η Προστασία αδέσποτων ζώων, Χανιά» συμβουλεύει να τους παρέχουμε αρκετή τροφή για ν’ αντέξουν, κατάλυμα – μια αποθήκη, γκαράζ, έτοιμο σπιτάκι ή αυτοσχέδιο – τα οποία τοποθετούμε σε απάνεμο και προστατευμένο μέρος.

Σεβασμός στη ζωή όλων, βοηθάμε τα αδύναμα πλάσματα, κρυώνουν όπως κι εμείς

Κάποια έμβια όντα, όμως, βασανίζονται στην καλύτερη, αν δεν πεθάνουν, καταδικασμένα από ανθρώπους να ζουν εκτεθειμένα στις τόσο αντίξοες συνθήκες, με ανύπαρκτα και ακατάλληλα καταλύματα και πολλές φορές αλυσοδεμένα.

Το αδίκημα είναι πλημμέλημα και αυτόφωρο, όπως «Μη τήρηση όρων ευζωίας» ή/και «Παθητική κακοποίηση», [άρθρο 9 παρ. 1 περ. δ.) & άρθρο 24 παρ. 1 περ. β.) Νόμος 4830/2021].

Αν επέλθει θάνατος ή η κατάσταση του ζώου είναι τραγική λόγω των συνθηκών που ζούσε, θα τιμωρηθεί με την περίπτωση β) του άρ. 24 ως κακούργημα και όχι μόνο με το άρ. 9 που είναι πλημμέλημα.

Τι κάνουμε στην περίπτωση που δούμε δεσποζόμενο ζώο έξω σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Οι αστυνομικές/νομικές διαδικασίες είναι γνωστές:

  • Για δεσποζόμενο ζώο καλούμε στο 100 (Άμεση Δράση) σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας μένουμε και αναμένουμε να υποδείξουμε στο πλήρωμα του περιπολικού τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου. Δεδομένο είναι ότι τυχόν αδέσποτα ζώα μπορούμε να τα προστατεύσουμε σε χώρους της οικίας μας.
  • Φροντίζουμε άμεσα το παραμελημένο ζώο. Δεν το παίρνουμε, αν είναι δεσποζόμενο, γιατί θα θεωρηθεί κλοπή.
  • Ειδοποιούμε άμεσα τους ιδιοκτήτες του ζώου, ώστε να το μεταφέρουν σε καλύτερο χώρο διαβίωσης και να το προστατέψουν από τις καιρικές συνθήκες.
  • Αναμένουμε μέχρι αυτό να γίνει.
  • Αφού το ζώο φροντισθεί και προστατευτεί, μπορούμε να προχωρήσουμε σε καταγγελία σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, δείτε ΕΔΩ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook