Χανιά | Πώς μπορoύμε να μην εμπλακούμε ποτέ σε τροχαίο – Ξεκίνησε το διήμερο ασφαλούς οδήγησης στο Pista Park στο Βαρύπετρο | Videos + Photos

χανιά-πώς-μπορoύμε-να-μην-εμπλακούμε-π-1555072

Ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Χανιά το 2ο Διήμερο Ασφαλούς οδήγησης, που διοργανώθηκε με μέριμνα του Γραφείου Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, στην Pista-Park, στο Βαρύπετρο Αγιάς.

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες πάνω σε θέματα που αφορούν το κομμάτι της οδικής ασφάλειας, με βασικό ομιλητή τον δημοσιογράφο Αθανάσιο Χούντρα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας, το σεμινάριο περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος για την ασφάλεια στο κομμάτι της μοτοσικλέτας.

Ο κύριος Χούντρας, που είναι εξειδικευμένος σε θέματα ασφαλούς οδήγησης αναφέρθηκε στο πώς γίνονται τα τροχαία, πως κάποιος μπορεί να μην εμπλακεί ποτέ σε τροχαίο και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει και ο ανθρώπινος εγκέφαλος σχετικά με την ασφάλεια και τον κίνδυνο

«Για να κάνουμε οτιδήποτε πρέπει ο εγκέφαλός μας να μας δώσει την άδεια να το κάνουμε. Αν πιούμε και οδηγήσουμε, ο εγκέφαλος το προκρίνει σαν ασφαλές. Ζούμε με την ψευδαίσθηση ότι αυτό που κάνουμε είναι ασφαλές. Οι οδηγοί δεν υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, κάνουν αυτό που τους λέει ο εγκέφαλός τους», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο αντιδήμαρχος Χανίων Μιχάλης Καλογριδάκης αναφερόμενος στη δράση, ανέφερε πως ο Δήμος Χανίων επιθυμεί να γίνει θεσμός.

Η συγκεκριμένη δράση έρχεται να κλείσει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων.

Ενεργή συμμετοχή στις δράσεις του διημέρου έχουν επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, η τροχαία και το ΕΚΑΒ.

Η δράση θα συνεχιστεί και την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook