Χανιά | Πορεία διαμαρτυρίας έκαναν οι ιδιοκτήτες τουριστικών βαν – Ζητούν ίση αντιμετώπιση και κοινή λογική στα πρόστιμα | Video

χανιά-πορεία-διαμαρτυρίας-έκαναν-οι-ι-1754340

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους των Χανίων πραγματοποίησαν την Τρίτη οι οι εκμισθωτές οχημάτων με οδηγό – ή, κοινώς, οι ιδιοκτήτες βαν που μεταφέρουν αποκλειστικά τουρίστες – καθώς, όπως υποστήριξαν, το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν ενδελεχείς ελέγχους και βαρύτατα πρόστιμα και μάλιστα με αφαίρεση πινακίδων.

Τόνισαν ότι τα πρόστιμα αυτά σε κάποιες περιπτώσεις είναι αδικαιολόγητα, ενώ έκαναν γνωστό ότι το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία τους είναι διαφορετικό για την Κρήτη και την Εύβοια σε σχέση με όλη την υπόλοιπη χώρα και ζήτησαν να έχουν ίση αντιμετώπιση παντού.

Ο πρόεδρος του Σωµατείου Εκµίσθωσης ΕΙΧ µε Οδηγό Χανίων (Σ.Ε.Ε.Μ.Ο.), Γιάννης Τεκάκης, σε δήλωσή του στο zarpanews.gr ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι το αποτέλεσμα των ελέγχων έθεσε σε κίνδυνο τη λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου και ζήτησε να εναρμονιστεί το καθεστώς λειτουργίας με εκείνο στην υπόλοιπη χώρα.

«Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τουρίστες σε διαδρομές μικρότερες από αυτό που ορίζει το υπουργείο, αλλά το όριο αυτό είναι διαφορετικό στην υπόλοιπη χώρα. Ζητάμε επίσης να καταργηθεί η αφαίρεση των πινακίδων, γιατί καταστρέφει την επαγγελματική μας δραστηριότητα. Είμαστε νόμιμοι επαγγελματίες, με άδεια από τον ΕΟΤ και εγγεγραμμένοι στο μητρώο του υπουργείου Μεταφορών και στην Κρήτη είμαστε περίπου 3.500 οχήματα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τεκάκης.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων σταμάτησαν στην πλατεία Δικαστηρίων και ο πρόεδρος του σωματείου παρέδωσε στον αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Καλογερή, τα αιτήματά τους. Ο κ. Καλογερής δήλωσε ότι δεν είχε γνώση για τα πρόστιμα και προσέθεσε ότι είναι ένα νομικό θέμα για το οποίο θα χρειαστεί πλήρη ενημέρωση, ωστόσο υποσχέθηκε ότι θα το μεταφέρει και στον Περιφερειάρχη Κρήτης για να δουν τί μπορεί να γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Μετά την περιφέρεια, η μηχανοκίνητη πομπή συνέχισε και κατέληξε στο αεροδρόμιο Χανίων.

Δείτε φωτογραφίες:

One thought on “Χανιά | Πορεία διαμαρτυρίας έκαναν οι ιδιοκτήτες τουριστικών βαν – Ζητούν ίση αντιμετώπιση και κοινή λογική στα πρόστιμα | Video

  1. Κύριε Πρόεδρε, για τον απαράδεκτο και επικίνδυνο τρόπο οδήγησης μελών σας, θα κάνετε κάτι ή να αρχίσουμε να δημοσιοποιούμε τα σχετικά videos;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook