Χανιά | Πολύς κόσμος στην αναβίωση του «κωλοβρέχτη» στη Σούδα | Photos

χανιά-πολύς-κόσμος-στην-αναβίωση-του-918195

Το έθιμο του «κωλοβρέχτη» ή «γρίπου» αναβίωσε την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου για άλλη μία χρονιά, στην παραλία του Βλητέ Σούδας, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής και την παρουσία πλήθους κόσμου, που κατέκλυσε κυριολεκτικά τη συγκεκριμένη παραλία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του κόσμου από τον Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Νικόλαο Μπυράκη και την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ψαράδων που έχουν φύγει από τη ζωή, στο τέλος της οποίας έριξαν στη θάλασσα ένα στεφάνι.

Ακολούθησε ομιλία από τον κ. Σταύρο Μυριδάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στους αλησμόνητους ψαράδες της περιοχής. Στη συνέχεια η κα Μαρία Μπυράκη μίλησε για το σκληρό επάγγελμα του ψαρέματος και παρουσίασε τον παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος του «κολοβρέχτη»,

ενώ ταυτόχρονα παλιοί έμπειροι ψαράδες έριξαν τα δίχτυα στη θάλασσα και τα τράβηξαν με τη συνδρομή μικρών παιδιών.

Στην παραλία του Βλητέ και σε ειδικό χώρο λειτούργησε επίσης έκθεση φωτογραφίας από παλαιούς ψαράδες της περιοχής, από το προσωπικό φωτογραφικό αρχείο του κ. Μυριδάκη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε άριστα ο μουσικοχορευτικός όμιλος «Αροδαμος» με 2 ομάδες χορευτών, παιδιών και ενηλίκων, που χόρεψαν νησιώτικους χορούς, ενώ οι παρεβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν πλούσιο κέρασμα από ψάρια, γλυκά, ποτά και αναψυκτικά προσφορά του κατοίκων της περιοχής και του Πολιτιστικού Συλλόγου

Σούδας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook