Χανιά | Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ για την στάση της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία

χανιά-πολιτική-εκδήλωση-του-κκε-για-τη-1398994

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 7:00 το απόγευμα στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μοαρίνος, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση της ΤΕ του ΚΚΕ:

«Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί τον Χανιώτικο λαό σε ξεσηκωμό μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις και την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος που μαίνεται αυτές τις μέρες στην Ουκρανία είναι ένας ιμπεριαλιστικός, ένας άδικος πόλεμος. Οι δύο πλευρές που αντιμάχονται, ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ από την μία και Ρωσία από την άλλη, μακελεύουν τους λαούς για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των σφαιρών επιρροής, του ορυκτού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, η απάντηση δεν μπορεί να βρίσκεται στην επιλογή του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού πόλου. Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο και μαζικό αγώνα με στόχο την απεμπλοκή της χώρας από τις λυκοσυμμαχίες των ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των Λαών, ούτε μαγνήτη κινδύνων, ούτε ορμητήριο φονιάδων.

Ανεπιθύμητο το Τρούμαν και κάθε μέσο της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Το ΚΚΕ καλεί τον Χανιώτικο λαό να δυναμώσει την πάλη του, ώστε να εμποδιστεί η μετατροπή της χώρας σε θύτη άλλων λαών, αλλά και σε θύμα των πολεμικών σχεδιασμών των ιμπεριαλιστών. Με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. και την ουσιαστική συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων, η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο, μετατρέπεται σε κόμβο μεταφοράς των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, στην Ν.Α. Ευρώπη.

Ειδικά οι βάσεις της Σούδας μετατρέπονται σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών, σε σταθερό σημείο ελλιμενισμού του αεροπλανοφόρου Τρούμαν που δρα στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου. Συνεχίζουν από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκαινίασαν τον στρατηγικό διάλογο Ελλάδας -ΗΠΑ, αναβάθμισαν και εγκαινίασαν νέες ΝΑΤΟϊκές εγκαταστάσεις σε όλη την χώρα, μιλούσαν για τον «διαβολικά» καλό Τράμπ. Η αρμάδα του 6ου στόλου που συνόδευε το Τρούμαν έφτασε την προηγούμενη βδομάδα στο Β.Αιγαίο, με τα αεροσκάφη του να επιχειρούν έως την Μαύρη Θάλασσα, μέχρι την Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Ο ελλιμενισμός του για ακόμα μια φορά στη Σούδα, είναι ένας ακόμα κρίκος στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται με θύματα τους λαούς της περιοχής. Αποτελεί πρόκληση για τον λαό των Χανίων να μετατρέπεται ο τόπος μας σε ορμητήριο φονιάδων των λαών αλλά και σε μαγνήτη κινδύνων, αφού η βάση της Σούδας, όπως και άλλες βάσεις της χώρας, έχει ευθέως στοχοποιηθεί από τη Ρωσία, όπως δείχνουν οι δηλώσεις Ζαχάροβα και η κίνηση ρωσικών πολεμικών πλοίων στο Λυβικό πέλαγος.

Έχουν ευθύνη όλα τα αστικά κόμματα, οι τοπικοί τους εκπρόσωποι στα Χανιά, οι αρχές της Τοπικής Διοίκησης που έχουν δώσει «ρέστα» όλα αυτά τα χρόνια στην αθώωση των ΑμερικανοΝατοϊκών φονιάδων. Μόλις τον προηγούμενο Δεκέμβρη, το πλήρωμα του Τρούμαν έδεσε στην Σούδα για λόγους «ξεκούρασης και αναψυχής» του πληρώματος. Διάφορες «φωνές» όχι απλά αθώωναν τους ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες, αντίθετα μιλούσαν για διαφήμιση της Πόλης, για προοπτικές που ανοίγει ο στρατιωτικός τουρισμός. Να σκεφτούν καλά όσοι προωθούν αυτή την προπαγάνδα βγαλμένη από τα συρτάρια του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, τι προοπτική έχει ο τόπος, όταν φιλοξενεί πυρηνοκίνητα υποβρύχια, βομβαρδιστικά και αεροπλανοφόρα, που μπλέκονται σε έναν πόλεμο στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού πλήττονται από το τεράστιο κύμα ακρίβειας που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα και ανεβάζει το κόστος παραγωγής, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας του εισοδήματός τους.

Αντίθετα, προετοιμάζει το έδαφος ώστε ο λαός να δεχτεί τις συνέπειες που θα φέρει ο πόλεμος με μεγάλες αυξήσεις που φαίνονται ήδη στο πετρέλαιο, στην ενέργεια, σε μια σειρά είδη πρώτης ανάγκης. Τη στιγμή που τα κυβερνητικά στελέχη διατρανώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει σάλιο για την ενίσχυση της Παιδείας και της Υγείας, η κυβέρνηση τρέχει ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που καμία σχέση δεν έχει με την άμυνα της χώρας. Βλέπουμε ελληνικές φρεγάτες να συνοδεύουν αεροπλανοφόρα των ιμπεριαλιστών, στρατιωτικά τμήματα να συμμετέχουν σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων, διαχρονικά να είμαστε η πρώτη χώρα σε στρατιωτικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ σε σχέση με το ΑΕΠ.

Με κάθε κόστος η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει τη στράτευση με τη «σωστή» πλευρά της ιστορίας για τα συμφέροντα των δικών μας ολιγαρχών εφοπλιστών και άλλων, με το επιχείρημα ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μας προστατεύουν. Ο ελληνικός δεν ξεχνάει την «προστασία» που έδειξε το ΝΑΤΟ στην Κύπρο, τη διασφάλιση της «σταθερότητας» και της «ειρήνης» που εξασφάλισε σε μια σειρά χώρες με τις πολεμικές του επεμβάσεις, όπως στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Συρία και αλλού. Είναι ψέμα ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και μας προστατεύει από την Τουρκία. Είναι το ίδιο ΝΑΤΟ που θεωρεί το Αιγαίο κοινό επιχειρησιακό χώρο, δίνοντας αέρα στα πανιά της τούρκικης αστικής τάξης, των μεθοδεύσεων που οδηγούν στο «γκριζάρισμα» του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Το διεθνιστικό και πατριωτικό μας καθήκον είναι να μην αφήσουμε να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα ως πολεμικά προγεφυρώματα οποιουδήποτε. Τώρα να ενταθεί η πάλη για:

Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.

Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.

Όχι στην ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις στην Ελλάδα.

Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος , αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook