Χανιά | Ποιος μαγειρεύει τελικά στην PiLi;

χανιά-ποιος-μαγειρεύει-τελικά-στην-pili-1625138

Έχοντας κάποιος επισκεφτεί την PiLi, το νέο εστιατόριο στο Κουμ Καπί, βάζει αυτομάτως «check» στο κουτάκι «καλό φαγητό«. Γιατί στην PiLi δεν είναι μόνο το προσεγμένο, για όλα τα γούστα μενού, είναι η νοστιμιά των πιάτων που σε αφήνει με μία απίστευτη αίσθηση πληρότητας.

Όχι φορτωμένο αλλά την ίδια στιγμή με μία απίστευτη ποικιλία γεύσεων, όσες φορές κι αν το δοκιμάσεις… δεν θα είναι αρκετές! Αυτή η νοστιμιά των πιάτων μας έκανε να αναρωτηθούμε… Ποιος μαγειρεύει τελικά στην PiLi; Ο σεφ Γιώργος Σαββιδάκης είναι η απάντηση, ο οποίος μίλησε στο zarpanews.gr για την ενασχόληση του με τη μαγειρική, που μετράει 20 χρόνια:

«Η αγάπη για τη μαγειρική προέκυψε τυχαία. Υπήρχαν βέβαια οι γευστικές μνήμες από την παιδική ηλικία και από την κουζίνα της μαμάς μου, ωστόσο στις κουζίνες μπήκα τυχαία, μετά από μία περίοδο στο σέρβις. Για αρκετά χρόνια ήμουν στην Αθήνα και στη Μύκονο καθώς είχα την ευκαιρία να δουλέψω δίπλα σε ένα πολύ μεγάλο σεφ, τον Ιταλό Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι. Υπήρξε ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος, ο οποίος με επηρέασε θετικά και με ενέπνευσε πολύ. Ο Μπουλιάνι γνώριζε φυσικά πάρα πολύ καλά την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, ωστόσο κάναμε και πολλά άλλα πράγματα, δεν μείναμε σε αυτό. Του άρεσε η ελληνική κουζίνα, είχε και γαλλικές επιρροές η μαγειρική του, ήταν ένας σεφ που έκανε τα πάντα και νιώθω πολύ τυχερός που δούλεψα δίπλα του γιατί έμαθα πολλά κι εγώ όχι μόνο για την ιταλική αλλά και για τη διεθνή κουζίνα«

Μετά την Αθήνα, ο Γιώργος έρχεται στην Κρήτη. Ανοίγει το δικό του εστιατόριο στην Παλαιόχωρα, το Mediterraneo, και μετά στα Χανιά, στο Baron επί της Χατζημιχάλη Νταλιάνη και στο «Άρωμα» ως επικεφαλής κουζίνας.

«Στην δική μου μαγειρική πορεία ωστόσο σημαντική θέση έχει και η παραδοσιακή κουζίνα. Μου αρέσει το αληθινό φαγητό, μου αρέσει να έχω έναν ξυλόφουρνο, ένα μπάρμπεκιου, να δοκιμάζω αληθινές γεύσεις τις οποίες προσπαθώ να μεταφέρω σε όλα τα πιάτα του μενού. Το φαγητό εδώ καθώς και τα γλυκά που φτιάχνω, έχουν και παραδοσιακές επιρροές» λέει ο ταλαντούχος σεφ για το εστιατόριο Pili, στο οποίο απολαμβάνουμε τις δημιουργίες του.  «Εδώ προσπαθούμε να βγάλουμε καθημερινά κάτι καλό, κάνουμε νόστιμη, αληθινή κουζίνα με φρέσκες, ποιοτικές πρώτες ύλες. Αυτό είναι κάτι στο οποίο δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία, οι πρώτες ύλες που έρχονται στο μαγαζί ελέγχονται συνεχώς και επιστρέφονται στους παραγωγούς αν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την ποιότητα. Είναι κάτι στο οποίο δεν κάνω καμία παραχώρηση»

Όσον αφορά στο μενού, αυτό ανανεώνεται και θα συνεχίσει να ανανεώνεται συχνά:  «Θα έχουμε εναλλαγές του μενού μας, όχι στον κυρίως κορμό αλλά σε επιμέρους πιάτα. Κρατάμε δηλαδή κάποια «σταθερά» πιάτα και σχεδόν κάθε μήνα θα δημιουργούμε νέα, που θα τα προσθέτουμε στο μενού μας» λέει ο Γιώργος Σαββιδάκης και συνεχίζει: «Εξάλλου και οι Χανιώτες απ’ ότι βλέπουμε από τις προτιμήσεις τους, είναι ανοικτοί σε νέες γεύσεις, θέλουν να δοκιμάσουν και άλλες κουζίνες κάτι που βρίσκω πολύ φυσιολογικό. Προτιμούν τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις αλλά και με το βλέμμα στην παράδοση. Για παράδειγμα μπορεί να βγάλω ασκολίμπρους και να φύγουν σε χρόνο dt. Αυτό είναι κάτι που αρέσει και σε μένα. Να αναμειγνύω το παραδοσιακό με το ξένο και χαίρομαι όταν βλέπω να συμβαίνει».

Από τα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι το ψαρονέφρι με κρούστα, το σαγανάκι με ανάμειξη τριών τυριών, η χοιρινή μπριζόλα Iberico, παπαρδέλες με μοσχάρι, τσορίθο με πιπεριές, πατατοσαλάτα με απάκι, σκιουφιχτά με καπνιστό χέλι, μοσχάρι stir fry, κριθαρότο με θαλασσινά και πολλά άλλα

Με πεντανόστιμα πιάτα, υπέροχο περιβάλλον και εξαιρετικό σέρβις, η Pili είναι μια ανάσα από το κέντρο της πόλης, στο Κουμ Καπί, κάθε μέρα εκτός Τρίτης, από το μεσημέρι στις 12 μέχρι το βράδυ. 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook