Χανιά | Ποιοι αγόρασαν το πολυτελές Creta Princess στο Μάλεμε

Αλλάζει χέρια, σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στον τύπο το πολυτελές ξενοδοχείο Creta Princess στο Μάλεμε.

Ειδικότερα το πολυτελές ξενοδοχείο εξαγοράστηκε από την Blackstone Real Estate Partners Europe (Blackstone), που παράλληλα απέκτησε συνολικά ξενοδοχειακές μονάδες της της Louis Group, στην οποία άνηκε μέχρι πρότινος και το συγκρότημα των Χανίων, έναντι 178,6 εκατ. ευρώ,

Ειδικότερα, Blackstone Real Estate Partners Europe αγόρασε τα ξενοδοχεία:

  • Corcyra Beach και Grand Hotel στην Κέρκυρα
  • Zante Beach και Plagos Beach στη Ζάκυνθο
  • Creta Princess στα Χανιά

Τα 5 ξενοδοχεία διαθέτουν συνολικά 1.464 δωμάτια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την εξαγορά από την Blackstone

Η Blackstone Real Estate Partners Europe (Blackstone) έχει έρθει σε συμφωνία με την Louis Group, έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους στη Μεσόγειο, για την εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα, σε μια συναλλαγή που αποτιμάται στα 178.6 εκατ. ευρώ (enterprise value).Οι πέντε ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται σε Ελληνικά νησιά, από τις οποίες δύο βρίσκονται στην Κέρκυρα (Corcyra Beach και Grand Hotel), δύο στη Ζάκυνθο (Zante Beach και Plagos Beach) και μία στην Κρήτη (Creta Princess). Συνολικά διαθέτουν 1,464 δωμάτια.

Τα ξενοδοχεία θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η Louis Group υπό την διοίκηση της HIP, εταιρείας hospitality, ιδιοκτησίας κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Blackstone.

Η HIP είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη και με την εξαγορά αυτή επεκτείνει το δίκτυό της και στην Ελλάδα.Μέσω της HIP, η Blackstone θα επενδύσει επιπλέον κεφάλαια για την ανακαίνιση και την επανατοποθέτηση στην αγορά των ξενοδοχείων.Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις συνήθης εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ