Χανιά | Ποινή κάθειρξης 6 ετών, αλλά με αναστολή στο σωφρονιστικό υπάλληλο για τα ναρκωτικά

χανιά-ποινή-κάθειρξης-6-ετών-αλλά-με-αν-855957
φωτό αρχείου

Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης ο σωφρονιστικός υπάλληλος που τον περασμένο Απρίλιο είχε εμπλακεί σε υπόθεση ναρκωτικών ουσιών, στα Χανιά.

Ο 36χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος του καταστήματος κράτησης Χανίων, που δεν κατάγεται από την Κρήτη, κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του την Τετάρτη υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι εκβιάστηκε από κρατούμενο φυλακών και ζήτησε συγγνώμη.

Παρόλα αυτά το δικαστήριο, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου,  τον έκρινε ένοχο για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα και τελικά του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Έπειτα από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης, ο σωφρονιστικός υπάλληλος, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το αρμόδιο Πενταμελές Εφετείου.

Θυμίζουμε ότι ήταν πρωί της 15ης Απριλίου, όταν ο 36χρονος είχε συλληφθεί από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας με τη συνδρομή των στελεχών “ΟΜΑΔΑ-Χ” του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων (δείτε ΕΔΩ).

Υπενθυμίζεται πως ο 36χρονος συνελήφθη με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Σούδας, κι ενώ παραλάμβανε από αποθήκη την ασυνόδευτων δεμάτων, μία χάρτινη συσκευασία η οποία περιείχε τρεις νάιλον συσκευασίες συνολικού βάρους 698, 20 gr χασίς.

Εκτός απ’ το χάσις κρυμμένη στις συσκευασίες που μετέφερε στα Χανιά ο 36χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος του Καταστήματος Κράτησης Χανίωνβρέθηκε και ηρωίνη βάρους 49,30 γραμμαρίων

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες υπηρεσίες του λιμενικού μετά την αποστολή των συσκευασιών στη Χημική Υπηρεσία Χανίων, βρέθηκε στο εσωτερικό μέρος σε μία από αυτές, μια επιπλέον λευκή πλαστική συσκευασία με ηρωίνη καθαρού βάρους 49,30 γραμμαρίων.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος – όπως και μετά τη σύλληψή του – υποστήριξε ότι εκβιάστηκε από κρατούμενο φυλακών. Παρά τη συγγνώμη που ζήτησε, η έδρα, τον έκρινε ένοχος, για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook