Χανιά | Ποδηλατοβόλτα και ανοιχτή συζήτηση για την αστική μετακίνηση από τους ποδηΛάτρεις

χανιά-ποδηλατοβόλτα-και-ανοιχτή-συζή-1441762

Σε ποδηλατοβόλτα και γενική ανοιχτή συνέλευση καλούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου οι ποδηΛάτρεις με θέμα τους τρόπους δράσεις και την επόμενη μέρα της συλλογικότητας.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Για σχεδόν 18 χρόνια, οι ποδηΛάτρεις ως ανοιχτή ακτιβιστική συλλογικότητα προσπαθούμε να επηρεάσουμε στα Χανιά την κουλτούρα της αστικής μετακίνησης προς μια κατεύθυνση πιο ευνοϊκή για τους ποδηλάτες, τους πεζούς και τους ανθρώπους με αναπηρία. Αυτό δηλαδή που είναι αυτονόητο και αποτελεί εδώ και χρόνια πραγματικότητα σε ΟΛΕΣ τις ευρωπαϊκές πόλεις νέες και παλαιές, δυτικές και ανατολικές (και σε ελάχιστες ελληνικές): ισότιμη προσβασιμότητα, σεβασμός στους πεζούς, προώθηση των ποδηλάτων, πατινιών, κλπ, ανάπτυξη των ΜΜΜ , οδική ασφάλεια και ανάπλαση των αστικών κέντρων σε πεζοδρομημένες περιοχές.

Τα παραπάνω στα Χανιά παραμένουν όχι απλώς ζητούμενο, αλλά πεδίο αντιπαραθέσεων, πεδίο άσκησης μικροπολιτικής και σπατάλης χρημάτων (όπως με την μη προσβάσιμη πεζογέφυρα του Κλαδισού). Και επειδή η συνεχής προσπάθεια, εθελοντική και ανιδιοτελής, ενάντια στα τέρατα της οπισθοδρόμησης και της αναποτελεσματικότητας δεν είναι δυνατή χωρίς τους ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται να πηγαίνει μπροστά ο τόπος μας είναι ώρα να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε νέους τρόπους δράσης της συλλογικότητας από εδώ και πέρα και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν την επόμενη μέρα, την επόμενη εποχή μας.

Ως ΑΝΟΙΧΤΗ συλλογικότητα, όπως πάντα, χωρίς αρχηγούς, προσκαλούμε όσες και όσους αισθάνονται ποδηΛάτρεις, ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται για ανθρώπινη ζωή, μετακίνηση και προσβασιμότητα για όλους σε ποδηλατοβόλτα στην πόλη που θα ξεκινήσει την πανσέληνο Δευτέρα 16 Μαίου στις 19.03 από τον ποδηλατόδρομο στην είσοδο της Χάληδων και θα καταλήξει στο αμφιθέατρο του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή γενική συνέλευση – συζήτηση με βασικό θέμα:

«ποδηΛάτρεις, Χανιά, επόμενη μέρα» ώρα 20:03..

Βροχή ή έκτακτες καιρικές συνθήκες αναβάλλουν την εκδήλωση για ακριβώς μια εβδομάδα αργότερα

zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Ποδηλατοβόλτα και ανοιχτή συζήτηση για την αστική μετακίνηση από τους ποδηΛάτρεις

  1. Να συζητησετε και τα τελη κυκλοφοριας που σας αναλογουν …οπως επιση την τρισαθλια οδικη συμπεριφορα των ποδηλατων και ποσο επιδεικτική ειναι και πολλα αλλα ……
    .Ξεκινηστε απο τα βασικα!

  2. Αγαπητέ κ.έξυπνε ανώνυμε επαναστατη του πληκτρολογίου,
    γιατί δεν πας μια βόλτα στην ανοικτή συζήτηση να τους τα πεις από κοντά;

  3. Γιατί κάποιοι , μαλλον δημοσιος υπάλληλος , εεεε???
    Δουλεύουν!!! Δε ξέρω αν το πιάνεις….
    Προσωπικά άνετα θα πήγαινα να δω πως μπορείς να υποστηρίξεις πράγματα άκυρα , θα είναι εντυπωσιακό!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook