Χανιά | Πλήθος πιστών στη Μονή Γωνιάς για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου | Video+Photos

χανιά-πλήθος-πιστών-στη-μονή-γωνιάς-γι-1506323

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, εκατοντάδες πιστοί ξεκίνησαν να συρρέουν στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς Κολυμβαρίου για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Οι πιστοί προσκυνούσαν την εικόνα της Θεομήτορος, ενώ η σειρά που σχηματίστηκε έξω από τη μονή ήταν μακρά.

Η ιεροτελεστία ξεκίνησε με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, ακολούθησε Ιερά Παράκλησις

και στη συνέχεια αναμενόταν να ακολουθήσει νυκτερινή Θεία Λειτουργία με τα «Εγκώμια της Παναγίας» ενώπιον του Επιταφίου της Παναγίας, κατά την Ιεροσολυμίτικη τάξη.

«Σε αυτή τη γωνιά της Κισαμίτικης γης, το ιστορικό και υπεραιωνόβιο μοναστήρι Παναγίας της Γωνιάς, συγκεντρώνονται πλήθη πιστών από όλη την Κρήτη και όχι μόνο για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, τις ευχαριστίες και τις ικεσίες μας προς την Παναγία μάνα, σε μια εποχή που μας δυσκολεύει μέσα από τις πολλές ανατροπές και αγωνίες της, από τις παραζάλες του βίου. Ελπίδα και απαντοχή και στήριγμά μας η μάνα του Θεού και δική μας που υψώνει χείρες ικέτιδες για τον καθένα από μας», δήλωσε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Τη Δευτέρα στις  7.30π.μ. αναμενόταν να ακολουθήσουν όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Δείτε τη δήλωση του Μητροπολίτη και φωτογραφίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook