Χανιά | Πλήθος κόσμου στο προσκύνημα στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό | Photos

χανιά-πλήθος-κόσμου-στο-προσκύνημα-στ-923482

Εκατοντάδες οι προσκυνητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και συμπροσευχήθηκαν εις την Ι. Παράκληση που τελέστηκε εις τον Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στην γενέτειρα Του, το όμορφο Σιρικάρι Κισάμου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου κ. Αμφιλοχίου. Ατενίζοντας ο Ποιμενάρχης κ.Αμιφλόχιος τα πρόσωπα των εκατοντάδων ευλαβών προσκυνητών που, με δάκρυα στα μάτια καθ΄ όλη την διάρκεια της Ι.Παρακλήσεως, ανέπεμπαν δεήσεις και ικεσίες προς τον Όσιο Νικηφόρο σημείωσε:

«Ο Όσιος Νικηφόρος φανερώνει, σε δύσεκτους χρόνους, ότι η αγάπη του Θεού όχι μόνο δεν εγκατέλειψε τον άνθρωπο, αλλά μέσω των Αγίων Του, απαλύπτεται και φανερώνεται ως ορατή και απτή παρουσία στην ζωή του κόσμου και του ανθρώπου. Ο Όσιος Νικηφόρος, επίσης, αποτελεί τρανή απόδειξη της αλήθειας πως όταν η δοκιμασία, ο πόνος και η

θλίψη μεταμορφωθούν σε προσευχή τότε ο άνθρωπος γίνεται φως, χαρά και ελπίδα, καθώς η δοκιμασία είναι εκείνη που ανοίγει και ξεκλειδώνει τις πύλες του Ουρανού.

Φως λοιπόν, παρηγοριά και ελπίδα αποτελεί ο βίος και η πολιτεία, το άγιο πρόσωπο του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, «μακαρία ελπίδα», την οποία έχει ανάγκη ο σήμερα δοκιμαζόμενος και υπό πολλών δοκιμασιών συνθλιβόμενος άνθρωπος. Μην απογοητευόμεθα λοιπόν αδελφοί, μην εγκαταλείπουμε τον αγώνα, ιδού στο πρόσωπο του Οσίου Νικηφόρου παράδειγμα και πρότυπο ζωής και μίμησις», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Καλωσόρισε, με λόγια αγάπης και ευχαριστίας, τους εκατοντάδες προσκυνητές, με αναφορά εις τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, ο οποίος επευλόγησε προσκύνημα εκ της Ι. Μητροπόλεως του, του οποίου ηγήθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της όμορης Ι. Μητροπόλεως, Παν. Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οποίος και μετέφερε την αγάπη του Σεβ. Επισκόπου του κ. Δαμασκηνού.Ακολούθως ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος προσέφερε εις τους πολυπληθείς προσκυνητές από μία Εικόνα του Οσίου Νικηφόρου και cd με τον Ι. Παρακλητικό Του Κανόνα. Το προσκύνημα ολοκληρώθηκε με προσκύνηση στην πατρική οικία του Οσίου που ευρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τον Ι. Προσκυνηματικό Ναό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook