Χανιά | Πήρε θέση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για τον ξυλοδαρμό του διευθυντή

Τον αποτροπιασμό του για το θλιβερό περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του διευθυντή του Λυκείου της Αμπεριάς από γονέα μαθητή εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η επιλογή βίας είναι σε κάθε περίπτωση καταδικαστέα.

Αναλυτικά:

«Το ΔΣ του συλλόγου μας καταγγέλλει το σημερινό απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης και προπηλακισμού γονέα σε βάρος του Διευθυντή του σχολείου μας.

Η χρήση βίας, ειδικά μέσα σε σχολικό χώρο, είναι απαράδεκτη. Η επιλογή της βίας ως μεθόδου επίλυσης των όποιων προβλημάτων είναι καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση.

Αυτές οι συμπεριφορές βίας και επίδειξης δύναμης είναι βαθύτατα αντιδραστικές και αντιπαιδαγωγικές. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, ότι γεγονότα σαν το σημερινό, όχι μόνο διαταράσσουν την ηρεμία και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, αλλά καταστρέφουν και το παιδαγωγικό κλίμα που επικρατεί σε αυτό, βλάπτοντας το σύνολο των μαθητών,
συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών όσων τις υιοθετούν.

Καταλήγοντας εκφράζουμε την πλήρη στήριξη και συμπαράσταση προς τον Διευθυντή του σχολείου μας, καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την καθημερινή προσφορά τους.»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ