Χανιά | Πήρε παράταση η ναυαγοσωστική κάλυψη – Τι γίνεται με τα χρήματα που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση | Video

χανιά-πήρε-παράταση-η-ναυαγοσωστική-κ-185776

Στα τέλη Ιουνίου μεταφέρεται η έναρξη της υποχρεωτικής ναυαγοσωστικής κάλυψης στη χώρα, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε σχετική τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε μαζί με το νομοσχέδιο για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση και η οποία προβλέπει την έναρξη της ναυαγοσωστικής περιόδου από τις 22 Ιουνίου.

Οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί ήδη, παραμένουν σε ισχύ, όπως αναφέρει η τροπολογία.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι δήμοι δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν ναυαγοσωστική κάλυψη πριν την ανωτέρω ημερομηνία και δεν φέρουν ευθύνη αν υπάρξουν ατυχήματα.

Η παράταση μπορεί να δόθηκε, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα για τα χρήματα που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση στους δήμους για κάλυψη μέρους του κόστους.

Από τη δημοτική αρχή των Χανίων δίνεται η εξήγηση οι τρεις αυτές εβδομάδες δόθηκαν με τη λογική ότι μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει και το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Προς το παρόν πάντως, χρήματα δεν έχουν δοθεί.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε δηλώσεις του την Πέμπτη επισήμανε ότι οι πιέσεις των δήμων είχαν το αποτέλεσμα της παράτασης, ενώ επανέλαβε ότι το κόστος για την κάλυψη έχει σχεδόν τριπλασιαστεί και αυτή είναι η αιτία που οι δήμοι ζητούν τη βοήθεια του κεντρικού κράτους.

Δείτε τη δήλωση:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook