Χανιά | Πήραν την κάρτα του και έκαναν ψώνια… κόβοντας βόλτες με το αμάξι – Δύο συλλήψεις

χανιά-πήραν-την-κάρτα-του-και-έκαναν-ψ-1388362

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε το πρωί της Κυριακής η Αστυνομία στην Κίσσαμο, έπειτα από καταγγελία ενός 50χρονου πολίτη ο οποίος είχε χάσει την τραπεζική του κάρτα και είδε ξαφνικά ότι από αυτήν έγιναν τουλάχιστον έξι αγορές, που σίγουρα δεν ήταν… δικές του.

Ο 50χρονος άνδρας δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι είχε χάσει την κάρτα, ξαφνικά όμως στο κινητό του άρχισαν να έρχονται ειδοποιήσεις ότι μέσω αυτής γίνονταν αγορές. Το απόγευμα του Σαββάτου, έξι τέτοιες αγορές έγιναν μέσω της κάρτας, μέχρι ο ιδιοκτήτης της να την μπλοκάρει, επικοινωνώντας με την τράπεζά του.

Στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στο Α.Τ. Κισσάμου.

Καθώς όλες οι αγορές είχαν γίνει σε καταστήματα της ευρύτερης περιοχής της Κισσάμου και του Πλατανιά, οι αστυνομικοί εξέτασαν τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων και είδαν δύο Ρομά να κάνουν αγορές τις χρονικές στιγμές ακριβώς που καταγράφηκαν από το σύστημα της τράπεζας. Κάθε φορά μάλιστα, σταματούσαν με το αυτοκίνητό τους έξω από το κατάστημα και ο ένας από τους δράστες έστελνε τον δεύτερο για… ψώνια, πράγμα που αποτυπώθηκε από τις κάμερες.

Μάλιστα, όλες οι αγορές έγιναν σε λιγότερο από μία ώρα. Το ποσό πάντως που πρόλαβαν να ξοδέψουν δεν ήταν μεγάλο.

Εντέλει, το πρωί της Κυριακής οι δύο δράστες, οι οποίοι ήταν Ρομά, πατέρας και γιός, ηλικίας 39 και 16 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Στην απολογία τους μάλιστα, φέρονται να παραδέχθηκαν τις πράξεις τους. Σχηματίστηκε δικογραφία με τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία και της παραμέλησης ανηλίκου και αναμενόταν να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

Συνελήφθησαν χθες (27.02.2022) σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για απάτη με υπολογιστή. Επιπλέον, σε βάρος του ενός ημεδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες χρησιμοποιώντας απωλεσθείσα τραπεζική κάρτα έτερου ημεδαπού προέβησαν σε συναλλαγές-αγορές από καταστήματα των Δήμων Κισσάμου και Πλατανιά συνολικής χρηματικής αξίας περίπου 90 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί προέβησαν στην χρήση της κάρτας οι οποίοι εντοπίστηκαν χθες (27.02.2022) το πρωί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και συνελήφθησαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook