Χανιά | Πινγκ πονγκ: Συναρπαστικές μάχες στην τελική φάση του πρωταθλήματος ανδρών γυναικών

χανιά-πινγκ-πονγκ-συναρπαστικές-μάχε-821641

Με πλούσιο θέαμα, συναρπαστικές μάχες και πολύ ανταγωνισμό ξεκίνησε το Σάββατο (2/3) στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού η σημαντικότερη διοργάνωση της χρονιάς για το άθλημα του πινγκ πονγκ, η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών γυναικών.

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) αναγνωρίζοντας τις άλλες πετυχημένες δράσεις που έγιναν στα Χανιά, ανέθεσε εκ νέου στην πόλη και τον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων, αυτή τη φορά την καλύτερη διοργάνωση της χρονιάς και όπως απέδειξε η πρώτη μέρα των αγώνων, αυτό συνέβη ορθώς, αφού άπαντες, αγωνιζόμενοι και γενικότερα συμμετέχοντες, δήλωσαν υπερευχαριστημένοι. Το κλειστό του Κλαδισού αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά το καλύτερο γήπεδο που μπορεί να υπάρξει για τέτοιους αγώνες, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές, άνδρες και γυναίκες, να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους και να προσφέρουν ένα πολύ όμορφο θέαμα.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Από τους αγώνες που διεξήχθησαν το Σάββατο προέκυψαν τα ζευγάρια σε μονά και δίπλα τα οποία θ’ αγωνιστούν την Κυριακή στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης. Ανάμεσα στους παίκτες που συνεχίζουν, είναι και ο Νίκος Αντωνιάδης, του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, ο οποίος θα έχει ένα δύσκολο έργο, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει τον καλύτερο Ελληνα παίκτη, Γιάννη Σγουρόπουλο, του Ολυμπιακού.

Οσον αφορά τα ζευγάρια είναι τα εξής:

• Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)-Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

• Δημήτρης Παπαδημητρίου (Α.Ο. Ταταύλα)-Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

• Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)-Νίκος Αντωνιάδης (Ο.Α. Χανίων)

• Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Στις γυναίκες αντίστοιχα τα ζευγάρια των προημιτελικών είναι τα εξής:

• Μαρία Χριστοφοράκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)-Ελισάβετ Τέρπου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

• Φιλαρέτη Εξάρχου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Δήμητρα Τσεκούρα (Φοίνικας Πειραιά)

• Κωνσταντίνα Παρίδη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)-Θάλεια Κορδούτη (Αρης 2006)

• Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Αλίκη Κιούφη (Φοίνικας Πειραιά)

Στο διπλό ανδρών, ο Νίκος Αντωνιάδης αγωνίζεται μαζί με τον Γιώργο Παντερή και θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά τους Δουκέρη και Ασημακόπουλο.

Αναλυτικά τα ζευγάρια στο διπλό σε άνδρες και γυναίκες είναι τα εξής:

• (Παναθηναϊκός Α.Ο.)-Κωνσταντίνος Στάμου/Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

• Ζήσης Δουκέρης/Αναστάσιος Ασημακόπουλος (Α.Ο. Διονύσου)-Νίκος Αντωνιάδης/Γιώργος Παντερής (Ο.Α. Χανίων/Α.Ο. Πεύκης)

• Στράτος Δαμιανής/Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Γεράσιμος Πετρής/Νίκος Βλαχάκης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς/Α.Ο. Ταταύλα)

• Δημήτρης Κορδούτης/Ιάσονας Κορδούτης (Αρης Νικαίας/Ε.Α. Βόχας)-Τάσος Ρηνιώτης/Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

• Ολγα Γεωργοπούλου/Μαρία Χριστοφοράκη (Πέρα Αθηνών/Ολυμπιακός)-Θάλεια Κορδούτη/Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Ο. Αρης 2006)

• Παναγιώτα Μούρου/Μαρία Αρτσέτου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης/Παναθηναϊκός)-Αλίκη Κιούφη/Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Α.Ο. Φοίνικας Πειραιά)

• Ιωάννα Γερασιμάτου/Φιλαρέτη Εξάρχου (Α.Ο. Ταταύλα/Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Ελισάβετ Τέρπου/Ελενα Σοφρά (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

• Ελπίδα Οικονόμου/Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Τελαμών Σαλαμίνας/Α.Ο. Καρέα)-Κατερίνα Τόλιου/Κωνσταντίνα Παρίδη (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Ολυμπιακός)

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολλές προσωπικότητες από το χώρο του αθλήματος βρίσκονται με την ευκαιρία της διοργάνωσης του πρωταθλήματος στα Χανιά. Ανάμεσα τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κωνσταντίνος Βατσακλής, ο οποίος μιλώντας για τους αγώνες σημείωσε τα εξής: «Το κλειστό όπου διεξάγονται οι αγώνες είναι ένα στολίδι. Επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω γιατί γυρίζω όλη την Ελλάδα και τον κόσμο είναι ένα πολύ ωραίο γυμναστήριο. Θα ήταν ευχής έργον την Κυριακή που θα γίνουν οι τελικοί να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος ώστε ν’ απολαύσει υψηλό θέαμα, αφού αγωνίζονται οι καλύτεροι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα προσπαθήσουν για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας για τη φετινή χρονιά. Τα Χανιά είναι μια πολύ φιλόξενη πόλη και δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε, καθώς προσωπικά είναι η σύζυγός μου από τα Χανιά. Ο Ομιλος των Χανίων τροφοδοτεί πολλά χρόνια τις εθνικές ομάδες, ειδικά στις μικρές ηλικίες με αθλητές και αθλήτριες, επομένως οι παράγοντες, όπως και οι προπονητές ξέρουν καλά τη δουλειά τους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Παναγιώτης Τζόβολος ανέφερε τα εξής: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το σωματείο που είναι ένα από τα καλύτερα και πιο οργανωμένα στην Ελλάδα. Είμαστε επίσης πολύ ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία και τη διαμονή στον πολύ όμορφο τόπο των Χανίων. Η Ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει στα Χανιά αυτή τη διοργάνωση, εκτιμώντας όλα αυτά και φέρνοντας ουσιαστικά την καλύτερη διοργάνωση που υπάρχει, την τελική φάση ανδρών-γυναικών. Πιστεύουμε ότι αυτό το πολύ όμορφο γήπεδο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τέτοιους αγώνες και θεωρώ ότι η διοργάνωση θα έχει το καλύτερο τέλος και την καλύτερη προβολή, όπως έχει αυτή τη στιγμή».

Τέλος, η Κική Ερηνάκη εκ μέρους του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων τόνισε τα εξής: «Είμαστε ευτυχισμένοι, διότι φιλοξενούμε στα Χανιά την καλύτερη και πιο δυνατή διοργάνωση της χώρας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μετά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής. Το κλειστό του Κλαδισού είναι ένα παλάτι. Οι αθλητές, μας ανέφεραν σχεδόν ότι τόσο καλή διοργάνωση δεν έχει ξαναγίνει και ότι θα ήθελαν να ξαναγίνει και του χρόνου στα Χανιά. Από εκεί και πέρα, το ωράριο των αγώνων κύλησε πάρα πολύ καλά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για αγώνες τέτοιας σημασίας και επιπέδου».

Οι αγώνες την Κυριακή είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις τρεις το μεσημέρι με τις απονομές.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook