Χανιά | Πικετοφορία ενάντια στη νέα συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις

χανιά-πικετοφορία-ενάντια-στη-νέα-συμ-980847

Φορείς, σύλλογοι, και εργατικά συνδικάτα, πραγματοποίησαν το πρωί πικετοφορία στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίδραση τους στην συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις στη χώρα.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης η συγκεκριμένη συμφωνία μετατρέπει τη χώρα όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά την ίδια στιγμή και σε μαγνήτη επιθέσεων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων τόνισε πως «καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που έφερε προσχηματικά πριν τα Χριστούγεννα στηνη Βουλή την κατάπτυστη αυτή συμφωνία βρίσκοντας στήριξη από όλα τα αστικά κόμματα».

Από την πλευρά του ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων κ. Γιώργος Πατεράκης ανέφερε πως ο κόσμος της υπαίθρου ανησυχεί για τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή και θεωρεί πως η βάση της Σούδας αποτελεί στόχο, από τους εχθρούς των ΗΠΑ.

Τέλος ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ. Φώτης Ρηγανάκος ανέφερε ότι η ανανέωση και επέκταση της συμφωνίας των αμερικανονατοικών βάσεων στη χώρα μας εμπλέκει τον λαό μας ακόμα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς και στις πολεμικές προετοιμασίες για τα κέρδη των πετρελαίων εταιριών, των μονοπωλίων και των πολυεθνικών.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook