Χανιά | Πεζοπορία στη Δρακώνα του Δήμου Πλατανιά

χανιά-πεζοπορία-στη-δρακώνα-του-δήμου-838997

Το Νομικό Πρόσωπο  του Δήμου Πλατανιά, σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά  και τους τοπικούς φορείς, της Τ.Κ.  Δρακώνας, διοργανώνουν την 12η Πεζοπορία, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019,  στη Δρακώνα Κολυμβαρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από την πλατεία  της Δρακώνας  στις 5.00μ.μ.

Η κυκλική διαδρομή , 3.6 χιλιομέτρων , θα ξεκινήσει από την πλατεία του χωριού και δια μέσου ενός καταπράσινου τοπίου , από αγροτικό δρόμο δίπλα στο ρέμα , θα φτάσουμε στον οικισμό των ΓΕΡΑΚΙΑΝΩΝ , με θέα σε όλο τον κόλπο των Χανίων και από εκεί θα επιστρέψουμε στην πλατεία της Δρακώνας . Στην διαδρομή θα συναντήσουμε το εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου , ενώ υπάρχει και το εξωκλήσι του Αγίου Στεφάνου , με θαυμάσιες τοιχογραφίες του 16ου αιώνα μ.χ. Η Δρακώνα υπήρξε και έδρα του Επισκόπου Κισσάμου , γύρω στο 1870 , όπου σώζεται και το Επισκοπείο. Επίσης είναι η γενέτειρα του οπλαρχηγού και αρχηγού της επαρχίας Κισσάμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΡΑΚΩΝΙΑΝΟΥ στην επανάσταση του 1821.

Παρακαλούμε να φοράτε παπούτσια περιπάτου . Η διαδρομή είναι η μισή σε αγροτικό δρόμο και η υπόλοιπη σε άσφαλτο, σε μία ήπιας δυσκολίας διαδρομή.

Θα μας συνοδεύσει , όπως και πέρυσι , το τμήμα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ , υποστηρίζοντας την υγειονομική κάλυψη της δράσης.

Κατά την επιστροφή θα μας περιμένει κέρασμα από τους κατοίκους .

Επόμενη πεζοπορία , προγραμματίζεται για την Κυριακή 14 Απριλίου , στην περιοχή της Τ.Κ. ΝΟΧΙΩΝ, σε μια ωραία διαδρομή και επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της ενορίας και στο εργαστήριο αγγειοπλαστικής «Γαία» , με παράδοση στην κατασκευή λαϊνας & στάμνας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook