Χανιά | Περισσότερα rapid test ζητά στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου η Λαϊκή Συσπείρωση – Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς

χανιά-περισσότερα-rapid-test-ζητά-στον-δήμο-κα-1015408

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου Σελίνου καταγγέλλει τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την επιλογή της να επιβάλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό στα Χανιά, καθώς και την ανικανότητά της να διαχειριστεί το ζήτημα των εμβολιασμών.

Παράλληλα, ζητά rapid test στο Κέντρο Υγείας Καντάνου ή να υπάρχουν κινητά συνεργεία.

Αναλυτικά:

«Τη στιγμή αυτή η χώρα μας βρίσκεται ξανά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εξαιτίας της πανδημίας και της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων πρόληψης της διασποράς του Covid-19.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε καθώς το τουριστικό άνοιγμα έγινε με τους όρους που επέβαλαν οι εταιρείες μεταφοράς κι οι μεγαλοξενοδόχοι, δηλαδή ανεξέλεγκτα. Τα πάγια αιτήματα μαζικών φορέων και συνδικάτων, όπως τα μαζικά τεστ σε χώρους εργασίας, η αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, καθώς και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, δεν έγιναν δεκτά από την κυβέρνηση.

Η κατάσταση στο νομό Χανίων, συγκεκριμένα, εκτροχιάστηκε, όπως αποδεικνύει και η

επιβολή του τοπικού lockdown μέχρι τις 13/8, ως ένα μέτρο που φυσικά δε λύνει το

πρόβλημα, αλλά μετατοπίζει την ευθύνη της λύσης του κυρίως στις πλάτες των

μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους , που πλήττονται περισσότερο.

Σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι της υπαίθρου σε τουριστικές επιχειρήσεις που δεν έχουν εμβολιαστεί καλούνται να πληρώσουν σε ιδιωτικούς γιατρούς το απαιτούμενο ράπιντ τεστ, εφόσον δε περιοδεύει τακτικά το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, κι ούτε υπάρχει δυνατότητα να διενεργηθεί στα κέντρα υγείας.

Κρίνοντας σοβαρή την ευθύνη της κυβέρνησης για τον αποπροσανατολισμό και τις

καθυστερήσεις των εμβολιασμών θεωρούμε πως πρέπει να αναλάβει τουλάχιστον τώρα τις ευθύνες της, ώστε να μην επωμίζονται οι εργαζόμενοι το βάρος των ράπιντ τεστ, και να πραγματοποιείται ταυτόχρονα πιο οργανωμένος προληπτικός έλεγχος συνολικά.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να ασκήσει από τη θέση της πίεση στα αρμόδια όργανα, ώστε να περιοδεύει τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο σύνολο της έκτασης του δήμου μας, ή έστω να δοθεί δυνατότητα να διενεργούνται στο Κ.Υ. Καντάνου.

Καλούμε ακόμα κάθε εργαζόμενο, κάθε αυτοαπασχολούμενο, να μην συμβιβάζεται με την κατάσταση, να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και μέσα από τα σωματεία του και τους

συλλόγους του να προτάξει τις ανάγκες του και να διεκδικήσει ένα καθολικό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, ικανό να ανταποκρίνεται και σε συνθήκες πανδημίας.

Παλαιόχωρα 11/08/2021

Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Γεωργιλάκης Γιώργος

Λιτσαρδάκης Νίκος

Μαράκης Βαρδής

Παπαδάκη Χαριτίνη»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook