Χανιά | Περιοδεία του ΚΚΕ σε χωριά του Δήμου Καντάνου-Σελίνου

χανιά-περιοδεία-του-κκε-σε-χωριά-του-δ-1247475

Κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, βουλευτή του Κόμματος, Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, περιόδευσε σε περιοχές του δήμου Καντάνου Σελίνου. Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος συμμετείχαν επίσης ο Α. Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, ο Δ. Ανθούσης, μέλος του Τομεακού Γραφείου της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοί Καντάνου – Σελίνου, Γ. Γεωργιλάκης, Ν. Λιτσαρδάκης και Β. Μαράκης.

Συγκεκριμένα βρέθηκε στο Δημαρχείο, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Περράκη Αντώνη, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, σε μια συζήτηση – ενημέρωση για την συνολική κατάσταση του δήμου.

Ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα από την υποστελέχωσή του και τις δυσλειτουργίες που αυτό έχει ως αποτέλεσμα, καθώς αριθμεί μόλις 26 εργαζόμενους, όταν οι οργανικές θέσεις είναι 79.

Έγινε επίσης συζήτηση για την οικονομική κρίση, την πανδημία και τις επιπτώσεις που έχει στο δήμο και τους κατοίκους του, για τις εξελίξεις στο θέμα των σφαγείων Κανδάνου, για την ολοκλήρωση του Βιολογικού Σούγιας και Παλαιόχωρας, για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη 2η λιμνοδεξαμενή της Κουντούρας, την ανάγκη καθαρισμού των ρεμάτων, καθώς και για την πορεία αποκατάστασης των καταστροφών του 2019, όπου διαπιστώθηκε πως η χρηματοδότηση που ήδη υπάρχει δεν επαρκεί για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Όπως ήταν φυσικό, τη συζήτηση απασχόλησε και η πρόσφατη πυρκαγιά στο Κακοδίκι, οι καταστροφές που άφησε πίσω της αλλά και τα ζητήματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, στην κατεύθυνση της πρόληψης.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ περιόδευσε στους χώρους και τις υπηρεσίες του Δημαρχείου, συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την υποστελέχωση, καθώς και πλευρές που έχουν να κάνουν με τον νέο αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης.

Από την μεριά του ο Μ. Συντυχάκης τόνισε την ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησης των Δήμων, πλήρους και επαρκούς στελέχωσής τους με μόνιμο προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, ενώ διαπίστωσε ότι τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και τους δημότες της τα τελευταία δυόμισι χρόνια παραμένουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον λαό του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.

Στην συνέχεια το κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, βρέθηκε στο χωριό Κακοδίκι, περιόδευσε στην περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, διαπιστώνοντας την έκταση της καταστροφής, με πάνω από 2000 ελαιόδεντρα καμμένα και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού. Από την μεριά του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκης, τόνισε την ανάγκη άμεσης αποζημίωσης στο 100% της καταστροφής σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο χωρίς ναι μεν αλλά και έδωσε έμφαση στη σημασία της έγκαιρης και επαρκούς χρηματοδότησης έργων αντιπλημμυρικών, πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, καθαρισμού των ρεμάτων στην λογική της πρόληψης, με ευθύνη του κράτους, έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε τον εφιάλτη και τις καταστροφές των πυρκαγιών, όπως φέτος στο Κακοδίκι, πέρυσι στη Σκλαβοπούλα αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού τα προηγούμενα χρόνια.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook