Χανιά | Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές του δήμου Πλατανιά από την «Λαϊκή Συσπείρωση»

χανιά-περιοδεία-στις-πληγείσες-περιο-826808

Περιοδεία πραγματοποίησε, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μάρτη, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Πλατανιά, με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανθούση, υποψήφιο Δήμαρχο Πλατανιά. Μαζί και η εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Πλατανιά με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλέκα Κουμάκη.

Το κλιμάκιο περιόδευσε στα χωριά Λάκκους, Καράνου, Ορθούνι και Σκορδαλού, καθώς και στο χωριό Μανωλιόπουλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ακόμα και σήμερα, δεκαπέντε μέρες έπειτα από τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες, οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων είναι σε άθλια κατάσταση. Σπίτια ακατάλληλα προς κατοίκηση, με υψηλό κίνδυνο κατάρρευσης. Οι κάτοικοι ζούνε τόσο καιρό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς πόσιμο νερό. Σε συνδυασμό με τους εξαφανισμένους πλέον δρόμους του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου και τις τεράστιες καταστροφές στο αγροτικό και ζωικό κεφάλαιο, με ολόκληρα χωράφια εξαφανισμένα κάτω από τόνους λάσπη, δέντρα που τα ξερίζωσε το νερό.

Αναδείχτηκε για άλλη μια φορά στην κουβέντα με τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών που είδαν τον κόπο και την περιουσία τους να χάνεται, η πλήρης εγκατάλειψη τους από μεριάς τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης, καθώς βέβαια και οι τεράστιες ευθύνες όλων αυτών μπροστά στην παντελή έλλειψη των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook