Χανιά | Περιοδεία στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Λαϊκή Συσπείρωση

χανιά-περιοδεία-στις-διευθύνσεις-πρω-835695
?

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» νομού Χανίων στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων, σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Επικεφαλής του κλιμακίου οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στο νομό Χανίων με την «Λαϊκή Συσπείρωση»,  Νίκος Βουρλάκης στο δήμο Χανίων,  Δημήτρης Ανθούσης στο δήμο Πλατανιά,  Νικήτας Μελισσάκης  στο δήμο Αποκορώνου,  Γιώργος Φραγκιουδάκης στο δήμο Κισσάμου και  Γιώργος Γεωργιλάκης στο δήμο Καντάνου – Σελίνου.Στην συζήτηση με τους εργαζόμενους των Διευθύνσεων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια Παιδεία σήμερα. Βασικό ζήτημα η λεγόμενη αποκέντρωση, η μεταφορά αρμοδιοτήτων στα θέματα διοίκησης και διαχείρισης σχολικών μονάδων στους Δήμους, το οποίο είναι και πάγιο αίτημα του μεγάλου κεφαλαίου, ώστε να βρει πάτημα επιχειρηματικής δραστηριότητας και εκεί. Έγινε εκτενής αναφορά στα ζητήματα συγχώνευσης σχολικών μονάδων του νομού, κατάργησης τμημάτων και ειδικοτήτων, ακόμα και δημιουργίας νέων σχολικών κτηρίων μέσω ΣΔΙΤ.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξαν επίσης το ζήτημα της πλήρους αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών κτηρίων, καθώς και το πάγιο αίτημα φορέων του εκπαιδευτικού, μαθητικού και γονεακού κινήματος για πρόσληψη μόνιμου και σταθερού εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πλούσια πείρα τους πάνω στα οξυμένα προβλήματα στην Παιδεία, που γιγαντώνονται καθημερινά από τους σχεδιασμούς ΕΕ, κυβερνήσεων, περιφερειακής και τοπικής διοίκησης. Με κριτήριο ψήφου τις σύγχρονες ανάγκες στην Παιδεία, να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού σε όλες τις εκλογικές μάχες, να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και Δήμους.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook