Χανιά | Περιοδεία μελών της Λαϊκής Συσπέιρωσης στις πληγείσες περιοχές

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ Αλέκο Μαρινάκη και περιφερειακό σύμβουλο και τους δημοτικούς συμβούλους Κανδάνου-Σελίνου Χαριτίνη Παπαδάκη και Νίκο Λυτσαρδάκη, όπου επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές από τον ανεμοστρόβιλο και τις πλημμύρες στην Κουντούρα και τα χωριά του Πελεκάνου.

Τα μέλη της Λαϊκής Συσπέιρωσης είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά τις τεράστιες καταστροφές που έχουν υποστεί θερμοκήπια και ελαιοκαλλιέργειες καθώς και κατοικίες και υποδομές στο δήμο Κανδάνου-Σελίνου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα σχολεία στην Παλαιόχωρα και στην Κάνδανο που βρίσκονται σε κατάληψη λόγω ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους αγρότες, μαθητές και κατοίκους του δήμου βάζοντας σαν άμεση ανάγκη να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις των εκπαιδευτικών, να αποζημιωθούν άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό οι αγρότες για τις ζημίες στα θερμοκήπια και στις ελαιοκαλλιέργειες και για την καταστροφή από τον δάκο. Παράλληλα υπέβαλλαν αίτημα να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα στις υποδομές (δρόμους ,ρέματα, ποτάμια) που έχουν καθυστέρηση με ευθύνη των κυβερνήσεων, περιφέρειας και δήμου αλλά και μέτρα άμεσης ανακούφισης των αγροτών που βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, όπως σε όλο το νομό, λόγω της καταστροφής των ελαιοκαλλιεργειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ