Χανιά | Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στους δήμους Πλατανιά και Κισσάμου

χανιά-περιοδεία-κλιμακίου-του-κκε-στο-819767

Σε περιοχές του δήμου Πλατανιά και της Κισσάμου περιόδευσε κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, Βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε σχετική ανακοίνωση για τις περιοδείες αναφέρονται τα παρακάτω:

Περιοδεία Πλατανιάς:

«Παρών στην περιοδεία στον Πλατανιά και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρης Ανθούσης.                              Μαζί και ο Αλέκος Μαρινάκης, γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, καθώς και ο Μπάμπης Λουτσέτης, μέλος του ΤΓ.

Έγιναν μάρτυρες της ολικής καταστροφής του ιστορικού μνημείου της Γέφυρας του Κερίτη στον Αλικιανό. Μίλησαν με κατοίκους της περιοχής για το σοβαρό αυτό συμβάν και τις ευθύνες της τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης. Συναντήθηκαν επίσης με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας που ενημέρωσε για τις καταστροφές.

Στη συνέχεια βρέθηκαν έξω από τα Μεσκλά, όπου όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο χωριό έχουν καταστραφεί και οι κάτοικοι παραμένουν αποκλεισμένοι.

Στην κατεστραμμένη γέφυρα του Φουρνέ, το κλιμάκιο συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απ. Βουλγαράκη που ενημέρωσε για τις ενέργειες αντιμετώπισης της κατάστασης από την Περιφέρεια. Συνάντησαν επίσης κλιμάκιο της ΔΕΗ που κάνει μεγάλες προσπάθειες αποκατάστασης, καθώς δεκάδες χωριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για πολλές μέρες, και λόγω του μεγέθους της καταστροφής, η επανασύνδεση του δικτύου μπορεί να διαρκέσει αρκετές ακόμα μέρες, καθώς το δίκτυο έχει σχεδόν εξαφανισθεί.

Στον δρόμο μεταξύ Σκινέ και Φουρνέ  η γέφυρα έχει καταρρεύσει, όπως επίσης και η γέφυρα στον Αϊ Γιώργη που ενώνει Φουρνέ και Λάκκους. Ο δρόμος προς το χωριό Σκορδαλού είναι κατεστραμμένος με τους κατοίκους αποκλεισμένους. Τα χωριά Λάκκοι, Κάρανος, Ορθούνι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ στην περιοχή κινδυνεύουν  λαϊκές κατοικίες, και μεγάλες εκτάσεις χωραφιών είναι εξαφανισμένες, με τους κατοίκους να βλέπουν τον κόπο και τις περιουσίες τους να γίνονται έρμαιο των καιρικών συνθηκών.

Τι κλιμάκιο πέρασε από το Πατελάρι, με τις εικόνες της καταστροφής να συνεχίζονται.      Βρέθηκε στην γέφυρα του Πλατανιά, η οποία έχει κοπεί στα δύο, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τους διερχόμενους κατοίκους, μιας και ο ΒΟΑΚ στο ύψος του Γερανίου παραμένει σε άσχημη κατάσταση για δύο μήνες τώρα από τις κατολισθήσεις.

Βρέθηκαν στην εκβολή του Ταυρωνίτη ποταμού που έχει αλλάξει ριζικά πλέον την παραλία της περιοχής. Στο χωριό Συρίλι και οι δύο γέφυρες πλέον έχουν καταρρεύσει, ενώ στη γέφυρα στο δρόμο Βουκολιών – Νιο Χωριό έχει υποστεί μεγάλη ζημιά.

Περιοδεία Κίσσαμος

Κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, Βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης με την «Λαϊκή Συσπείρωση», πραγματοποίησε περιοδεία στα χωριά του Δήμου Κισσάμου που έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές από τις φονικές πλημμύρες, χτες Τρίτη 26/02/2019. Παρών στην περιοδεία και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κισσάμου με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Φραγκιουδάκης.                       Μαζί και ο Αλέκος Μαρινάκης, γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, καθώς και η Όλγα Ψαράκη, μέλος της ΤΕ.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τα χωριά Κολένη, Κοτσιανά, Δραπανιά, Καλουδιανά, όπου έγιναν μάρτυρες τεράστιων καταστροφών στις περιοχές αυτές από τις φονικές πλημμύρες.

Η γέφυρα στο δρόμο Βουργάρω – Μουρί είναι κατεστραμμένη, με τους οικισμούς αποκλεισμένους και τους κατοίκους σε απόγνωση.

Τεράστιες καταστροφές και στα Τοπόλια, όπου έχουν γίνει μεγάλες κατολισθήσεις  στο φαράγγι με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για τους διερχόμενους.

Κατέληξαν στον πρώην δήμο Ιναχωρίου, όπου και συζήτησαν με κατοίκους του Έλους για τις τεράστιες καταστροφές, με  της πλειοψηφία της αγροτικής γης εξαφανισμένη, με μεγάλες καταστροφές σε κτηνοτροφικό κεφάλαιο. Αναδείχτηκαν για άλλη μια φορά οι τεράστιες ευθύνες τοπικής, περιφερειακής διοίκησης και κυβέρνησης, που με την εγκληματική τους αμέλεια για τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, θέτουν σε κίνδυνο ζωές και λαϊκές κατοικίες και περιουσίες.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook