Χανιά | Περιφερειακό πάρκινγκ στο Ακρωτήρι προτείνει ο Τάσος Βάμβουκας

χανιά-περιφερειακό-πάρκινγκ-στο-ακρω-913707

Τη δημιουργία περιφερειακού πάρκινγκ στο Ακρωτήρι πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Τάσος Βάμβουκας:

«Στο πλαίσιο του διαλόγου για τη δημιουργία περιφερειακών πάρκινγκ πέριξ της πόλης των Χανίων, θέλω δημόσια να επαναφέρω πρόταση που είχα κάνει ως δήμαρχος στον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Διαμαντόπουλο, ο οποίος μου είχε δηλώσει ότι την έβλεπε θετικά και είχε μάλιστα καλυφθεί από τα ΜΜΕ.

Η πρότασή που είχα κάνει τότε στον κύριο πρύτανη ήταν η δημιουργία μεγάλου χώρου στάθμευσης στη νότια πλευρά του οικοπέδου των 80 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου, πλησίον του κυκλικού κόμβου των τάφων Βενιζέλων. Ο κ. Διαμαντόπουλος είχε δει τότε θετικά την ιδέα.

Επιπλέον, πριν από λίγες ημέρες με πρότασή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου έκανε λόγο για αθλητικές εγκαταστάσεις, στέγαση φοιτητών και άλλες δραστηριότητες, στον συγκεκριμένο χώρο. Στην πρόταση μάλιστα αυτή συμπεριλαμβάνεται χώρος στάθμευσης για τις ανάγκες των εγκαταστάσεων. Αυτό που προτείνω επί πλέον είναι, σε συνεργασία του Πολυτεχνείου με τον δήμο Χανίων, να δημιουργηθεί εκεί μεγάλο περιφερειακό πάρκινγκ όπου θα σταθμεύει μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων με προορισμό την πόλη των Χανίων, με διαρκή εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα ΙΧ με λεωφορεία από και προς την πόλη των Χανίων, καθώς και σύνδεση με τα

Κουνουπιδιανά.

Έτσι μελλοντικά θα υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην πόλη από μία μεγάλη πηγή τροφοδοσίας που είναι το Ακρωτήρι και θα εξυπηρετούνται καθημερινά πολλές εκατοντάδες πολίτες από ένα σημείο κομβικής σημασίας. Είναι επομένως μια πρόταση που συμβαδίζει με τους σχεδιασμούς του Πολυτεχνείου και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία την οποία η παρούσα δημοτική αρχή θα πρέπει να προωθήσει εν όψει το σχεδιασμού της για

περιφερειακά πάρκινγκ και να συζητηθεί στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας. Την επαναφέρω λοιπόν στη συζήτηση καθώς τη θεωρώ ωφέλιμη και επίκαιρη.»

zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Περιφερειακό πάρκινγκ στο Ακρωτήρι προτείνει ο Τάσος Βάμβουκας

  1. χαχαχααχαχχα……..εγω ξερω ενα στο Κολυμπαρι!
    καλα εεε γραφετε λεμε…..με ποδηλατοδρομους , με παργκινγ , με κολυμβητηρια με με με….και οτι αλλη μπουρδα σας κατεβει…..

  2. Αυτή η βιώσιμη κινητικότητα στο τέλος θα γίνει θανάσιμη με τόσο περπάτημα που θα χρειάζεται για να πάρουμε το αυτοκίνητο εκεί που θα το έχουμε παρκάρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook