Χανιά | Περήφανος ο Αλικιανός για τις επιτυχίες των μαθητών του | Photos

χανιά-περήφανος-ο-αλικιανός-για-τις-επ-914908

Χαρά και περηφάνια στο χωριό του Αλικιανού μετά τις επιτυχίες μαθητών που κατάφεραν να πιάσουν τους στόχους τους και εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο λόγος για τις Ελένη Γδοντάκη, Χριστίνα Χατζάκη και Ελένη Προβιδάκη, που πέρασαν σε νομική, φιλολογία και ψυχολογία αντίστοιχα, δείχνοντας οτι το χωριό του Αλικιανού, αλλά και γενικά η χανιώτικη επαρχία έχει μέλλον και μάλιστα λαμπρό.

Αναλυτικά όσα σχολίασαν μετά τις επιτυχίες τους:

Ελένη Γδοντάκη«Συγκέντρωσα 18.012 μόρια και είμαι αρκετά χαρούμενη που κατάφερα να εισαχθώ στο τμήμα της νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, παρόλο που δεν ήταν αυτός ο αρχικός μου στόχος. Ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλή πίεση, κυρίως ψυχολογική για εμένα,όμως με την υποστήριξη κοντινών προσώπων πέρασε γρήγορα ο καιρός. Εννοείται ότι το οργανωμένο διάβασμα βοηθάει, αλλά δεν ήταν κάτι που τηρούσα στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Από τη δική μου πλευρά κατάλαβα ότι πιο σημαντικό είναι να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας μέσα σε όλες τις υποχρεώσεις αλλά και ότι υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές πέρα των πανελλαδικών για να ασχοληθούμε με ο,τι μας αρέσει.»

Χριστίνα Χατζάκη

«Νιώθω πραγματικά ευτυχής που πέρασα στην Φιλολογία Ρεθύμνου με 18.869 μόρια, καθώς το τμήμα αυτό με ενθουσιάζει. Καθ’ όλη τη χρονιά χρειάστηκε να αφιερώνω πολύ χρόνο και ενέργεια στο διάβασμα, ωστόσο πιστεύω ότι η επιτυχία από ένα σημείο και ύστερα κρίνεται από την ψυχραιμία και την ψυχική αντοχή και όχι τόσο από την ίδια την προετοιμασία για τις εξετάσεις.»

Ελένη Προβιδάκη

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ο στόχος μου έγινε πραγματικότητα, δηλαδή που κατάφερα να εισαχθώ στο τμήμα Ψυχολογίας Ρεθύμνου με 17.460 μόρια, καθώς εδώ και πολλά χρόνια αποτελούσε πρώτη μου επιλογή. Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία των Πανελληνίων δεν ήταν πρωτόγνωρη για εμένα. Ως μαθήτρια διάβαζα πάντα συστηματικά και αυτό με βοήθησε να θέσω γερές βάσεις.

Η φετινή χρονιά ωστόσο ήταν αρκετά ψυχοφθόρα λόγω της ψυχολογικής και σωματικής κούρασης. Υπήρξαν πολλές φορές που απογοητευόμουν, κουραζόμουν και ήθελαν να εγκαταλείψω το στόχο μου. Πιο χαρούμενη όμως είμαι γιατί κατάφερα να ξεπεράσω το αμέτρητο άγχος που με βασάνιζε τα προηγούμενα χρόνια και να κυνηγήσω τον στόχο μου με προσήλωση και ψυχραιμία. Χρειάστηκαν πολλές ώρες μελέτης όμως προσπάθησα να έχω ένα όριο. Συνέχισα να αθλούμαι και όσο ήταν δυνατό να βλέπω τους φίλους μου.

Οι Πανελλήνιες είναι μια πιεστική και κουραστική διαδικασία, καθώς η ελληνική κοινωνία έχει δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία από όσο χρειάζεται με αποτέλεσμα να βαραίνει τους μαθητές. Από τη δική μου πλευρά το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στη μητέρα μου καθώς ήταν πάντα δίπλα μου στις δύσκολες στιγμές, με στήριζε και με παρότρυνε όταν απογοητευόμουν αλλά κυρίως μου πρόσφερε την οικονομική στήριξη χωρίς την οποία δε θα έφερνα εις πέρας τη διαδικασία. Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία των Πανελληνίων δεν ήταν πρωτόγνωρη για εμένα. Ως μαθήτρια διάβαζα πάντα συστηματικά και αυτό με βοήθησε να θέσω γερές βάσεις.

Η φετινή χρονιά ωστόσο ήταν αρκετά ψυχοφθορα λόγω της ψυχολογικής και σωματικής κούρασης. Υπήρξαν πολλές φορές που απογοητευόμουν, κουραζόμουν και ήθελαν να εγκαταλείψω το στόχο μου. Πιο χαρούμενη όμως είμαι γιατί κατάφερα να ξεπεράσω το αμέτρητο άγχος που με βασάνιζε τα προηγούμενα χρόνια και να κυνηγήσω τον στόχο μου με προσήλωση και ψυχραιμία. Χρειάστηκαν πολλές ώρες μελέτης όμως προσπάθησα να έχω ένα όριο. Συνέχισα να αθλούμαι και όσο ήταν δυνατό να βλέπω τους φίλους μου.

Οι Πανελλήνιες είναι μια πιεστική και κουραστική διαδικασία, καθώς η ελληνική κοινωνία έχει δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία από όσο χρειάζεται με αποτέλεσμα να βαραίνει τους μαθητές. Η επιτυχία έρχεται έχοντας ένα στόχο, συστηματικό διάβασμα και πίστη στις δυνατότητες σου χωρίς ανεξέλεγκτο άγχος. Από τη δική μου πλευρά το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στη μητέρα μου καθώς ήταν πάντα δίπλα μου στις δύσκολες στιγμές, με στήριζε και με παρότρυνε όταν απογοητευόμουν αλλά κυρίως μου πρόσφερε την οικονομική στήριξη χωρίς την οποία δε θα έφερνα εις πέρας τη διαδικασία.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook