Χανιά | Πέντε χρόνια κι ακόμα να γίνει η δίκη για το θανατηφόρο τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα

χανιά-πέντε-χρόνια-κι-ακόμα-να-γίνει-η-908702

Για τις 30 Μαρτίου 2022 αναβλήθηκε η δίκη για τον θανάσιμο τραυματισμό της 20χρονης Στέλλας Μούσχου και του 19χρονου Γιάννη Στρογγυλού στα Κουνουπιδιανά των Χανίων, σε ένα τροχαίο που είχε συγκλονίσει την χώρα.

Με αφορμή τη νέα αυτή αναβολή ο πανελλήνιος σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Στις 17 Αυγούστου 2017 στα Κουνουπιδιανά Χανίων έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης οδηγός ΙΧ με ταχύτητα 127km/h σ ένα δρόμο με όριο τα 40km (στοιχεία από τη δικογραφία –πραγματογνωμοσύνη Τροχαίας), έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να σκοτώσει δυο νέα παιδιά που περπατούσαν μαζί τη Στέλλα Μούσχου 20 ετων και το Γιάννη Στρογγυλό 19 ετών, και το σκυλί τους.

Η κατηγορία που αποδόθηκε στο δράστη: Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

Η υπόθεση ορίστηκε να εκδικαστεί στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων στις 22 Μαρτίου 2019, αλλά… τοποθετήθηκε 32ηστο πινάκιο σε σύνολο 34 υποθέσεων με αποτέλεσμα να αναβληθεί «λόγω παρελεύσεως του ωραρίου».

Με χαρακτηριστική άνεση η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί ένα ολόκληρο χρόνο μετά, στις 13 Μαρτίου 2020 αλλά μια ημέρα πριν τη δίκη στις 12 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα μέτρα περιορισμού λειτουργίας των δικαστηρίων (λόγω COVID) και η υπόθεση μια και δεν κινδύνευε με παραγραφή δεν εκδικάστηκε…

Χαλαρά… προσδιορίστηκε να εκδικαστεί ενάμιση χρόνο μετά στις 29 Οκτωβρίου 2021 και αναβλήθηκε και πάλι

Όπως αναφέραμε παραπάνω η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 30 Μαρτίου 2022

Αν τυχόν η υπόθεση εκδικαστεί τότε θα έχουν συμπληρωθεί τέσσερα χρόνια και επτά μήνες από το συμβάν… Για να εκδικαστεί το πρωτόδικο

Είναι απίστευτο αλλά τόσο συνηθισμένο οι οικογένειες θυμάτων τροχαίων να έχουν τέτοια αντιμετώπιση… 4-5 αναβολές και να φτάνουμε στα πέντε χρόνια από το συμβάν για να πιθανολογούμε την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης.

Η πλήρης ασυδοσία πού επικρατεί το οδικό δίκτυο με την παραβατική συμπεριφορά να έχει γίνει πλειοψηφική επιβραβεύεται και υποθάλπεται από την απόλυτη αίσθηση ατιμωρησίας, όχι για μια μικρή τροχαία παράβαση αλλά ακόμα και για την ίδια την αφαίρεση ανθρώπινη ζωής.

Οι οικογένειες των θυμάτων πέρα απ αυτό το φοβερό που έχουν υποστεί, θα πρέπει να ζήσουν και να ξαναζήσουν την λεηλασία.

Πιστοί στις παραδόσεις μας, ξαναζούμε το θρίαμβο των νικητών που σέρνουν τους νεκρούς πίσω από το άρμα τους.

Ύβρις θα πει κάποιος.

Υπερβολές, κάθε μέρα συμβαίνει.

Πηγή: soste.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook