Χανιά | «Πάρτυ» από αυτοκίνητα πάνω στο φρεσκοβαμμένο ποδηλατόδρομο της Κυδωνίας | Video

χανιά-πάρτυ-από-αυτοκίνητα-πάνω-στο-1144612

Μπορεί ο ποδηλατόδρομος που ξεκίνησε εχθές στην οδό Κυδωνίας να μην είναι ακόμα επίσημα έτοιμος και παραδομένος στους Χανιώτες ποδηλάτες, όμως οι οδηγοί της πόλης φρόντισαν ήδη από σήμερα να στείλουν το μήνυμά τους, οτι… δεν θα παραδοθούν εύκολα.

Μία απλή βόλτα από το κέντρο και χάνει κανείς το μέτρημα των οχημάτων που έχουν σταματήσει στη δεξιά πλευρά της οδού, είτε με αλάρμ, είτε χωρίς, είτε παρκαρισμένα πάνω στο φρεσκοβαμμένο κομμάτι κοντά στο πεζοδρόμιο, είτε ακόμα και… δίπλα του, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα, εμποδίζοντας την ομαλή ροή των αυτοκινήτων.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης έχει ξεκαθαρίσει οτι ειδικά τον πρώτο καιρό θα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση στο σημείο, ώστε ακόμα και οι πιο αντιδραστικοί να συμβιβαστούν αργά ή γρήγορα με τη νέα παρέμβαση.

 zarpanews.gr

26 thoughts on “Χανιά | «Πάρτυ» από αυτοκίνητα πάνω στο φρεσκοβαμμένο ποδηλατόδρομο της Κυδωνίας | Video

  1. Οτι γινεται σε αυτη την πολη, γινεται προχειρα. Δε γινεται ετσι μπαμ να πετας ενα ποδηλατοδρομο και τελειωσε. Αλλα ειμαστε κι εμεις οι Ελληνες χειροτεροι. Μην τυχον και χασουμε τη βολεψια μας αν περπατησουμε και λιγο. Μην τυχον και δεν παρκαρουμε ακριβως εξω απο το μαγαζι εστω και διπλοπαρκαρισμα για να παρουμε οτι θελουμε. Η πολη προσφερεται για ποδηλατοδρομους και καλο να ειναι να γινουν, τουλαχιστον να μαθουν τα παιδια μας να ζουν διαφορετικα και ισως αλλαξουμε και εμεις νοοτροπια. Αλλα δε γινεται να καταργεις θεσεις σταθμευσεις και να μη τις αναπληρωνεις. Δε γινεται να μην εχεις προβλεψει χωρο φορτοεκφορτωσης. Γινατε ξαφνικα ουλοι οι δημαρχοι ευρωπαιοι και θελετε περιπατους και ποδηλατα χωρις σχεδιο.
    ΥΓ. Και το γραφω και εδω… Προσοχη εμεις οι οδηγοι!!!! Πλεον για να στριψεις δεξια σε καθε στενο κοιτας και τον ποδηλατοδρομο.

  2. Συγνώμη όλα τα αυτοκίνητα που παρκάρουν ήδη τριγύρω και επάνω στην Κυδωνίας (ασχέτως αν απαγορεύεται) που θα σταθμεύουν δίχως διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης;
    Δεν θα έπρεπε πρώτα να γίνει μέριμνα για τη στάθμευση και μετά τα υπόλοιπα;
    Οι εργαζόμενοι αλλά και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και γραφείων θα πρέπει δηλαδή να χρησιμοποιούν ΜΜΜ σε τέτοιες εποχές πανδημίας;

  3. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, ΜΟΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ?

  4. θα μας πεί οτι δεν είναι έτοιμος ακόμα ο ποδηλατόδρομος και όταν παραδοθεί ΤΟΤΕ θα αλλάξει η νοοτροπία (δηλαδή θα βάλει τέρμα αστυνόμευση).
    Κατά τα άλλα, τα αναμενόμενα.
    Και για να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί ποδηλατόδρομος στον οποίο «μέσα» υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών, στάσεις λεωφορείων, στάσεις, εξυπηρέτησης ξενοδοχείων, δημαρχείου και καταστημάτων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ είναι πανηγύρι η καλύτερα ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.
    Ενδέχεται η επίσημη ονομασία να είναι «υπερτοπικός ποδηλατόδρομος αναφοράς» οπότε πάω πάσο.

    1. Τι μονο αυτα; Ποδηλατοδρομος σημαινει βαζω σημανση και για τους ποδηλατες! Μεριμνω ωστε να ειναι μονης κατευθυνσεως και ο ποδηλατοδρομος αν θελουμε να ειμαστε σωστοι και και και… Αλλα στα Χανια κοκκινη ασφαλτος = Ποδηλατοδρομος!

  5. Μόνο με αυστηρή αστυνόμευση μπορεί να γίνει κάτι. Αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να σεβαστούν οι Χανιώτες τον ποδηλατόδρομο. Γενικά στα Χανιά η έννοια του σεβασμού στον συνάνθρωπο είναι λίγο άγνωστη.

  6. Ότι έγινε στην Αθήνα με τον μεγάλο περιπατο,θα γίνει κ με αυτό το επιζημιο κ επικίνδυνο αστείο δήμαρχε.Λιγη κόκκινη μπογιά κ έχουμε ποδηλατοδρομο;Εκτός κ αν το κόκκινο είναι προάγγελος των ατυχημάτων που δυστηχως βλέπω να έρχονται.Κ δεν είναι θέμα οδηγών δημαρχε,είναι θέμα χωροταξικό.Κ αυτό το καταλαβαινουν σχεδόν όλοι οι Χανιώτες και δεν θελουν τους συγκεκριμενους ποδηλατοδρομους.

  7. Ακούω τον δήμαρχο να λέει για αστυνόμευση,διαβάζω να λέτε για αστυνόμευση κ πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να κλαίω ή να γελάω.Οι μόνιμοι παραβάτες τους κοκ είναι οι ποδηλάτες.Κόκκινα,πεζοδρόμια,μονόδρομοι,κτλ, γενικά μόνιμη καταστρατηγηση του κοκ.Κ δεν κουνιέται φύλλο, ή για να το πω σωστά,μην τολμήσουμε να γράψουμε ποδηλάτη κ αρχίσουν να μας κράζουν στο ίντερνετ. Τα έχουμε δει αυτά να γίνονται κ εδώ στα Χανιά.Κ αυτό απαντά κ σε όλους τους έξυπνους που λένε ότι οι Χανιώτες δεν σέβονται τα ποδήλατα,δεν σέβονται το συνάνθρωπο.ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ είναι αυτοί που δεν σέβονται, από την στιγμή που τον κοκ τον έχουν γραμμένο,από την στιγμή που κάνουν οτι γουστάρουν κ έχουν οδηγική ασυλία.

    1. μπραβο Χρυσοστομε Μανο
      το μεγαλο εγκλημα ειναι οτι μερικοι ποδηλατικοι συλλογοι,που καθε Σαββατοκυριακο κανουν
      και εκπαιδευτικες (?) βολτες με πιτσιρικια,ολος ο κομβος του Κλαδισου Π.Χ.ειναι δικος τους…
      τα φαναρια ειναι για τους αλλους,τα Στοπ το ιδιο,τα πεζοδρομια δικα τους κλπ
      και η συνεχεια παιζει σε καμποσα χρονια
      Το δε Κρανος …? μονο για τους εχοντας πινακιδα..

  8. Δεν γίνονται έτσι οι ποδηλατόδρομοι. Πάρτε παράδειγμα από το Ρέθυμνο που ολη η πόλη είναι μελετημένη για να έχει ποδηλατόδρομο. Αιώνες μπροστα. Εμείς ψεκάσαμε 1-2χλμ και φτιάξαμε ποδηλατόδρομο.

  9. Αγαπητοί ποδηλάτες?‍♂️?‍♀️,ξεχάστε ό,τι ξέρατε.Από εδώ και στο εξής,γιά το καλό σας,θα φοράτε κράνη(μηχανής),δερμάτινα,μπότες,διότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα γιά εσάς!!Κι όποιος νομίζει ότι θα γίνουμε… Άμστερνταμ από την μιά μέρα στην άλλη,θα το «πληρώσει»!Φυλαχτείτε…

  10. Δήμαρχε εχει ένα μεγάλο καλό το «έργο σου».Το έχεις κάνει τόσο λάθος κ τόσο πρόχειρα σε όλα τα επίπεδα, που πολύ εύκολα μπορεί να καταργηθεί. Είτε από εσενα(αν έχεις την γενναιότητα που έδειξε ο Μπακογιαννης στον μεγάλο περιπατο),είτε από την επόμενη δημοτική αρχή.

  11. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση καφρίλα και τραγίλα στα σχόλια σας. Αν θέλουμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω και ποδηλατόδρομους θα κάνουμε και πεζόδρομους και λεωφορειακια και χώρους στάθμευσης εκτός κέντρου. Οι περισσότεροι θέλουμε την ανάπτυξη και ποιότητα ζωής χωρίς πολύ καφρίλα και να ζήσουμε καλύτερα απότι οι προηγούμενες γενιές – αν γίνεται –

    1. Γιάννη, επειδή υπάρχει μια δεδομένη κατάσταση στο κέντρο δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη αλλά μόνο αναδιανομή.
      Η Ποτιέ από εμπορικός δρόμος πεζοδρομήθηκε και έγινε δρόμος εστίασης, η ανάπτυξη της εστίασης ήταν ο μαρασμός του εμπορίου . Η Νταλιάνη ήταν κυρίως δρόμος με κατοικίες, πεζοδρομήθηκε και έγινε και αυτός κυρίως δρόμος εστίασης. Οι δε κάτοικοι του δρόμου είδαν την ζωή τους να αλλάζει δραματικά, η «ανάπτυξη» του δρόμου έγινε ο εφιάλτης τους. Έκαναν σύλλογο μπας και πάρουν πίσω τη ζωή τους αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
      Γιαυτό σου λέω, ο ποδηλατόδρομος κάποιους λίγους ίσως ευνοήσει αρκετούς θα δυσκολέψει αλλά τελικά δεν θα προσφέρει κάτι σημαντικό στην ποιότητα ζωής.

  12. Πάει να γίνει κάτι έστω και όχι τόσο μελετημένο και όλοι βγάζετε μια κακία και μια μιζέρια απίστευτη. Γι’αυτό άλλωστε τα Χανιά είναι τόσο άθλια γιατί έχουν τέτοιους κατοίκους.Μπραβο δήμαρχε προχώρα,κανένα αυτοκίνητο στο κέντρο.Αν δεν έχουν που να τα βάλουν να μην τα περνούν.

  13. Σε συνέχεια του μνμ μου περί μη σεβασμού εκ μέρους των ποδηλατών στους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων,αφού θεωρούν ότι έχουν ασυλία στον κοκ,και μπορούν μόνιμα να τον καταστρατηγουν,βλέπω ότι στην ίδια λογική κινούνται και οι υποστηρικτές τους.Καφριλα,τραγιλα,κακία,μιζέρια, αν δεν έχουν που να τα βαλουν(τα αυτοκινητα)να μην τα παίρνουν, άθλιοι κάτοικοι οι Χανιώτες κτλ.Αυτα ειναι τα μνμ σας παραπάνω, αυτό είναι το επίπεδο σας κύριοι.Αυτές οι προσβολές είναι κ οι λύσεις που προτείνετε;Ίσως επειδή μάθατε τόσα χρόνια στην κυκλοφοριακή ανομία κ ατιμωρησία,θεωρείτε ότι μπορείτε να απαιτείται από την μια κ να προσβαλετε από την άλλη.

  14. Έτσι γίνονται οι ποδηλατόδρομοι και γενικά αυτές οι υποδομές;; με ψέκασμα ασφάλτου και πολύ διαφήμιση στο φεισμπουκ;; Είστε καθόλου σχετικοί ή είστε χαβαλέδες;; Χωρίς συγκοινωνιακές μελέτες τροποποίησης της κυκλοφορίας, χωρίς μελέτη επιπτώσεων στα καταστήματα και στην λειτουργία της πόλης, χωρίς μελέτες εφαρμογής, χωρίς συνοδά έργα στάθμευσης και έλεγχος της στάθμης εξυπηρέτησης των γύρω δρόμων; (τι γυρεύω τώρα ε;;). Μία τέτοια αυθαίρετη (επικοινωνιακή θα λεγα) παρέμβαση, είναι καταδικασμένη να προκαλέσει τροχαία ατυχήματα, να προκαλέσει κυκλοφοριακό κορεσμό και εν τέλη να αποτύχει, διαβάστε και κανένα βιβλίο, ρωτήστε και κάποιον που να το κατέχει το άθλημα. Πρέπει κάποιος επιτέλους να τους πει εκεί στον Δήμαρχο ότι δεν απευθύνεται σε ιθαγενείς και ότι πρέπει να γίνουν τομές σε επίπεδο προσώπων αν πράγματι θέλουν να πάει ο Δήμος μπροστά, απαιτείται χτες να γίνει συνεργασία με μηχανικούς αληθινούς, επιστήμονες εξειδικευμένους πολεοδόμους και συγκοινωνιολόγους, να γίνει σχεδιασμός κεντρικός και σε βάθος χρόνου, δε γίνεται κάτι δικηγοράκοι, κάτι δημόσιοι υπάλληλοι μηχανικοί του φραπέ και της κοπάνας, κάτι οικονομολογοι και κάτι απόφοιτοι λυκείου να προχωρούν σε τέτοιες παραβάσεις επειδή έτσι θα πιάσουν πολλά λάικ!!!!
    Ας μην μιλήσουμε ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ τους, που λειτουργεί κυριολεκτικά σαν καφενείο, όποτε αποφασίζει κατεβάζει τα τηλέφωνα, όποιος υπάλληλος θέλει πάει, όποιος θέλει δεν πάει, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είναι ένας άσχετος με το ανιτκείμενο που δεν ξέρει πραγματικά που πάνε τα 4 ούτε μπορεί να επιβληθεί στις εσωτερικές κλίκες της υπηρεσίας αυτής. Λυπάμαι που τα γράφω όλα αυτά, αλλά ο Σημαντηράκης αναδεικνύεται σε «Κουκιανό» του Δήμου Χανίων, πολύ σάλτσα για να παίζει στα μίντια και από ουσία σχεδόν τίποτα.

  15. Kosta L,συνυπογράφω απόλυτα ότι λες.Επισης,πόσο ΤΥΧΑΙΟ είναι το γεγονός ότι 23 Οκτωβρίου έβγαλαν ανακοίνωση οι ποδηλατρεις,με τίτλο στο ζαρπα «Άλλο ένα Χανιώτικο φιασκο»,επανήλθαν στις 12 Νοεμβρίου με άλλη ανακοίνωση με τίτλο στο ζαρπα :»Να άλλη μια ευκαιρία, Δήμαρχε. Κάνε αυτά που υποσχέθηκες»,όπου κατά την γνώμη τους η καραντίνα κ η ανάγκη για σωματική άσκηση,κάνει αναγκαία την δημιουργία ποδηλατοδρομων ώστε ο κόσμος να κανει ποδήλατο.Κάποιοι γέλασαν με το όλο επιχείρημα,εγώ ένιωσα απέχθεια που ορισμένοι εκμεταλευονται ακόμα κ την καραντίνα σαν επιχείρημα,ο δήμαρχος βρήκε κόκκινη μπογιά και μια εβδομάδα αργότερα,20 Νοεμβριου,ανακοίνωσε το βάψιμο, συγνώμη την δημιουργία ποδηλατοδρομων.

  16. Δήμαρχε κλείσε τα Χανιά τελοιος από αμάξια έχεις δίκιο !!!!Οι πατεράδες μας και η μανάδες μας να μην ξαναπάνε για ψώνια να κατεβαίνουν με το ποδήλατο άμα θέλουν κάτι έχεις δίκιο ! Την έχετε ξεχάσει τελοιος εκει στα Χανιά τημ μέση ηλικία ! Έκανες όνειρα ότι θα κάτσεις άλλες δυο τετραετίες δεν το βλέπω δεν το βλέπω !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook