Χανιά | Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κώστα Κουτσουρέλη «Η τέχνη που αυτοκτονεί»

χανιά-παρουσιάζεται-το-βιβλίο-του-κώσ-898337

Η Εταιρεία Θεάτρου Μνήμη παρουσιάζει την Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 9.30 μμ στον Αίθριο Χώρο του Θεάτρου Κυδωνία το βιβλίο του Κώστα Κουτσουρέλη με τίτλο «Η τέχνη που αυτοκτονεί».

Με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο, ο συγγραφέας και ο Αλέξης Πολίτης, θα συζητήσουν για την ποίηση και τους ποιητές της εποχής μας.

Οι ποιητές της εποχής μας το αρνούνται ή το απωθούν. Όμως όλα τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, ομοφωνούν: η τέχνη τους ξέπεσε διεθνώς εντυπωσιακά. Από κορυφαίο λογοτεχνικό είδος, η ποίηση έγινε σήμερα ενασχόληση του περιθωρίου. Αφού πρώτα έχασε όλο σχεδόν το ακροατήριό της, βλέπει και το κληρονομημένο κύρος της να κατολισθαίνει. Αφού πρώτα έχασε τον έπαινο του Δήμου, βλέπει τώρα και τους Σοφιστάς να της γυρνούν την πλάτη.

Το βιβλίο του Κώστα Κουτσουρέλη «Η τέχνη που αυτοκτονεί;» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Σπούδασε νεοελληνική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Université Paris IV (Sorbonne). Από το 1976 έως το 1989 εργάσθηκε στο Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, και από το 1989 έως το 2012 στη Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τώρα είναι ομότιμος καθηγητής της ίδιας Σχολής.

Αυτοτελείς εργασίες του (επιλογή): Το δημοτικό τραγούδι. Κλέφτικα, Αθήνα 1973, 31985• Η ανακάλυψη των ελληνικών δημοτικών τραγουδιών, Αθήνα 1984, 21999• Ρομαντικά χρόνια Ιδεολογίες και νοοτροπίες στην Ελλάδα του 1830-1880, Αθήνα 1993, 32003• Claude Fauriel, Ελληνικά Δημοτικά Τραγούδια, Α΄-Β΄, Ηράκλειο 1999, 32000• Το μυθολογικό κενό, Αθήνα 2000• Εγχειρίδιο του Νεοελληνιστή. Βιβλιογραφίες, λεξικά, εγχειρίδια, κατάλογοι, ευρετήρια, χρονολόγια, κ.ά. (με τη συνεργασία του Τριαντάφυλλου Σκλαβενίτη και της Μαρίας Μαθιoυδάκη), Ηράκλειο 2002, 22005• Αποτυπώματα του χρόνου, Αθήνα 2006• Το δημοτικό τραγούδι, Ηράκλειο 2010• Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα, Α΄-Γ΄, Αθήνα 2011 (επιμέλεια• με τη συνεργασία της Γεωργίας Παπαγεωργίου).

O ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΗΣ γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Δημοσίευσε πολλά βιβλία με ποίηση, κείμενα για τη σκηνή και δοκίμια. Έργα του παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής, το Μουσείο Μπενάκη, θέατρα της Αθήνας και της περιφέρειας. Συνεργάστηκε με γνωστούς συνθέτες. Τιμήθηκε μεταξύ άλλων με το Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών.

Στην εκδήλωση η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook