Χανιά | Παρουσιάζεται το βιβλίο της Ελένης Βασιλείου-Αστερόσκονη «Το Κορίτσι και ο Μονόκερος-Η ΜΑΧΗ»

Ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, οι εκδόσεις Οσελότος και ο Σύλλογος Ορίζοντας παρουσιάζουν τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 στις 8μ.μ. στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων το βιβλίο της συγγραφέα-εικονογράφου Ελένης Βασιλείου-Αστερόσκονη «Το Κορίτσι και ο Μονόκερος-Η ΜΑΧΗ».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η εκπαιδευτικός/φιλόλογος κα Κοκοτσάκη Ανδρονίκη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» η συγγραφέας-εικονογράφος του βιβλίου.

Μαζί μας θα είναι εκπαιδευμένοι εθελοντές του συλλόγου «Ορίζοντας» , για την ενημέρωση σχετικά με τη Δωρεά Μυελού των Οστών.

Σχετικά με το βιβλίο

Στο άκουσμα ότι ένα παιδί νοσεί από καρκίνο, στρέφουμε το βλέμμα μας αλλού, δεν ξέρουμε πώς να συμπεριφερθούμε. Είναι αλήθεια. Ερχόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, και δυστυχώς το περνάμε και στα παιδιά μας, με αποτέλεσμα το παιδί που νοσεί να κλείνεται περισσότερο στον εαυτό του.
Οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά με σεβασμό και με αγάπη, όχι με λύπηση και οίκτο.

Η συγγραφέας Ελένη Βασιλείου-Αστερόσκονη αν και ζει τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία εικονογράφησε και έγραψε μια ιστορία που εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και υποστηρικτές. Προτρέπει μάλιστα τους μικρούς μας φίλους να φορέσουν κάτι λευκό για να υποδεχθούν την ηρωίδα Λευκή και τον Μονόκερο και να μοιραστούν μαζί τους το πιο όμορφο μυστικό.

«ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» είναι μια μικρή ιστορία με ένα μεγάλο μήνυμα. Εικόνες και λέξεις ενώθηκαν και δημιούργησαν αυτό το μικρό βιβλιαράκι.

Ένα κορίτσι που θα μπορούσε να βρίσκεται ανάμεσά μας, ονειρεύεται μέσα από τον πόνο το παραμύθι, το οποίο και ζει.

Στη σύγχρονη εποχή που διανύουμε, έτσι όπως όλοι την γνωρίζουμε, συναντά έναν Μονόκερο και φεύγει μαζί του για την αληθινή ζωή, υπογράφοντας το δικό της παραμύθι.
Η εικονογράφηση μεταφέρει δυνατά μηνύματα ενός κόσμου παιδικού που εύχεται να μιλήσει στις καρδιές των ανθρώπων, ενώ η σύντομη ιστορία αγγίζει την λεπτή κλωστή της ζωής με το θάνατο, απαλά σαν χάδι.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν στο Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας»,

zarpanews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ