Χανιά | Παρουσιάζεται το βιβλίο-ντοκουμέντο του Ειρηναίου Γαλανάκη

χανιά-παρουσιάζεται-το-βιβλίο-ντοκου-58042

Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, το εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο «Εσπερία» και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, παρουσιάζουν το βιβλίο-ντοκουμέντο του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ», την Τρίτη 9/4/2019 στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο στις 7 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

–Προβολή σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού της Ι.Μ.Κ.Σ.

-Χαιρετισμοί: Ελένη Γεωργακάκη, Πρόεδρος Φιλολογικού Συλλόγου Κισάμου, Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, καθώς και από εκπρόσωπο της Οικογένειας Γαλανάκη.

-Ωδή στον Ειρηναίο Γαλανάκη – Ανδρομάχη Χουρδάκη, ποιήτρια-φιλόλογος.

-Μιλάει για το βιβλίο ο Σήφης Μιχελογιάννης, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και υπεύθυνος Κρήτης.

-Συντονίζει ο δάσκαλος–λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς και περιέχει σπάνια ντοκουμέντα του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη

Το μήνυμά μου, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ, υπήρξε αρχικά ένα κήρυγμα στο ποίμνιο της Επαρχίας μου την ημέρα της Πεντηκοστής 1982. Ύστερα όμως πλουτίστηκε και με άλλα στοιχεία κι έγινε διάλεξη στη Λάρισα (1982), στα Χανιά και στα Τρίκαλα Θεσσαλίας (1984). Το εμπιστεύομαι σε όλους εκείνους που, με συνείδηση και πόνο, ψάχνουν να βρουν ένα καλύτερο θεμελίωμα του καινούργιου κόσμου και μάλιστα στα νιάτα της πατρίδας μου, που περισσότερο από κάθε άλλο πλήττονται από την αγωνία και την αδιέξοδο της εποχής μας… Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίος Γαλανάκης

Επιλεγόμενα, ανθολόγηση, φωτογραφίες και σχολιασμός κειμένων:

Σταμάτης Α. Αποστολάκης, Δάσκαλος-Λαογράφος

Επιμέλεια έκδοσης: Χρήστος Τσαντής

Με την υποστήριξη της οικογένειας Γαλανάκη

«Η φιλοσοφική σκέψη του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη, και κυρίως η πράξη του, έχουν διαχρονική αξία και πανανθρώπινο περιεχόμενο. Απευθύνεται στις καρδιές και στο νου των ανθρώπων που δεν σκιάζονται να ανθρωπέψουν…», Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας-σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook