Χανιά | Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ελληνική κουζίνα με άρωμα Κρήτης» της Ελευθερίας Αλιφιεράκη | Video + Photos

H παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Αλιφιεράκη με τίτλο «Ελληνική κουζίνα με άρωμα Κρήτης» έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά.

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη συμπεριέλαβε στις σελίδες του βιβλίου 120 φαγητά από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Η ίδια έχοντας ως χόμπι τη μαγειρική, θέλει ο αναγνώστης να καταλάβει πως η «μαγειρική αποτελεί απόλαυση κι όχι ταλαιπωρία».

Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία, οι Κρητικές και οι Ελληνικές γεύσεις να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του κόσμου, καθώς το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 8 διαφορετικές γλώσσες, ανοίγοντας έτσι και το δρόμο για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, όπως επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, που ήταν ένας εκ των ομιλητών στην παρουσίαση.

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη, τόνισε πως η Κρητική διατροφή αποτελεί τρόπο ζωής, καθώς είναι γνωστή η σπουδαιότητα της Κρητικής κουζίνας, αλλά και τα εξαιρετικά προϊόντα και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για κάθε συνταγή.

Για την έκδοση μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, ο δημοσιογράφος, Γιώργος Γεωργακάκης και ο Operation Executive Chef, Γιώργος Μακρής.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ